TOLGA BOZOGLU Afp
OSTALI BEZ GOLA I BODA

Bili su iznenađenje uoči EURA, a sada su pred ispadanjem! Junak Bale dvaput asistirao i promašio penal

Nogometna reprezentacija Walesa pobijedila je Tursku 2:0 u okršaju 2. kola skupine A na Euru
Piše: SN, Goran-Čičin MašanskerObjavljeno: 16. lipanj 2021. 17:06

TURSKA - WALES 0:2 (Ramsey 43', Roberts 90+4')

TURSKA (4-1-4-1): Cakir – Celik, Ayhan, Söyüncü, Meras (od 72. Muldur) – Yokuslu (od 46. Demiral) – Ünder (od 83. Kahveci), Calhanoglu, Tufan (od 46. Yazici), Karaman (od 75. Dervisoglu ) – Yilmaz.

IZBORNIK: Senol Günes.

WALES (4-2-3-1): Ward – C. Roberts, Mepham, Rodon, B. Davies – Morrell, Allen (od 73. Ampadu) – James (od 90+4. Williams), Ramsey (od 85. Wilson), Bale – Moore.

IZBORNIK: Rob Page.


Brojni turski navijači u azerbajdžanskoj prijestolnici nisu pomogli svojoj reprezentaciji. Wales je upisao iznimno vrijednu pobjedu te je sa četiri osvojena boda sasvim blizu prolaska skupine. Turska je ostala na nuli s bodovima i golovima, definitivno se od nje više očekivalo na Euru.

Prvu priliku stvorili su Velšani u 6. minuti. Bale je dubinskom loptom pronašao Ramseyja koji se lijepo riješio Soyüncüa, ali je udarac veznjaka Juventusa nogom obranio Cakir. Uzvratio je Yilmaz udarcem glavom, lopta je od bloka otišla u korner. James je u 13. minuti probio desnu stranu i ubacio u sredinu gdje je Moore s pet metara glavom tukao iznad grede. U istoj minuti Ünder je probao iz voleja, no tukao je točno u Warda.

image
TOLGA BOZOGLU Afp

Tražili su igrači Walesa kazneni udarac u 16. minuti nakon navodnog igranja rukom jednog turskog igrača, no portugalski sudac nije se oglašavao. Bolji je dojam u prvih pola sata ostavio Wales, koji je u 24. minuti stvorio još jednu dobru priliku. Bale je opet dobro uposlio Ramseyja koji je s 10 metara uputio udarac iznad grede.

image
OZAN KOSE Afp

Turska se približila suparničkim vratima u 29. minuti, Ayhan je pokušao glavom nakon kornera, no nije bio precizan. A onda potkraj poluvremena i vodeći pogodak Walesa. Opet su kombinirali Bale i Ramsey, s tim da je ovaj put za njih treća bila sreća. Velški kapetan uputio je izvrsnu dubinsku loptu u kazneni prostor, a Ramsey je utrčao u pravom trenutku, izbjegao zaleđe, primio loptu na prsa i onda rutinski pogodio pokraj turskog vratara za veliko slavlje malobrojnih navijača Walesa u dalekom Azerbajdžanu.

Günes je u nastavak krenuo s dvojicom novih igrača u potrazi za izjednačenjem, bilo je jasno da više nema što čekati. I bila je Turska blizu pogotka u 54. minuti kad je lopta došla do Yilmaza koji je s pet metara promašio nemoguće, poslao je loptu visoko iznad gola. Uslijedio je novi pokušaj Ramseyja, nogom je obranio Cakir.

Gareth Bale mogao je sve riješiti u 61. minuti. Izborio je kazneni udarac nakon što ga je u prodoru na samom rubu šesnaesterca zaustavio Celik. Kapetan je preuzeo odgovornost i promašio, poslao je loptu iznad grede. Ubrzo nakon toga mogao je Bale kazniti poigravanje turskog vratara, ali ni to nije pogodio.

image
TOLGA BOZOGLU Afp

Turci su imali inicijativu, preuzeli su posjed i tražili put prema velškoj mreži, no nije bilo jednostavno probiti čvrsti blok suparnika. Najbliži tome bili su u 88. minuti kad je Ward sjajno zaustavio pokušaj Demirala.

U sudačkoj nadoknadi došlo je do incidenta pred golom Walesa, bilo je malo naguravanja, a sudac Dias sve je smirio s četiri javne opomene.

Točku na i stavio je Connor Roberts koji je u petoj minuti nadoknade lako poentirao nakon laganje Baleove šetnje kroz tursku obranu.


PRIJENOS UŽIVO

90+4' - GOOOL! Roberts zabija nakon druge asistencije Balea na utakmici i potvrđuje pobjedu Walesa. Turska nakon dva kola nema nijedan bod uz gol-razliku 0-5.

90+3' - Prilika za Wales da potvrdi pobjedu, ali udarac Wilsona skrenut je u posljednji trenutak.

90+1' - U sudačkoj nadoknadi došlo je do naguravanja na travnjaku nakon što je Davies gurnuo na travnjak Yilmaza.

88' - Velika prilika Turske nakon prekida, pucao je Demiral glavom, ali Ward vrlo lijepo brani.

83' - Utakmica ulazi u samu završnicu. Wales vodi i blizu je pobjede kojom bi privremeno izbio na vrh skupine A ispred Italije koja kasnije večeras igra protiv Švicarske.

79' - Nova prilika za Wales. Ubacio je Ramsey, najviši u skoku je Bale, ali njegov udarac glavom brani Cakir.

78' - Statistika kaže da u ovim trenucima ima više udaraca prema golu (15-10) i više loptu u svom posjedu (55%).

74' - Napadač Walesa Moore ostao je ležati na travnjaku, dobio je udarac u skoku i raskrvavio mu se nos. Ukazana mu je liječnička pomoć.

image
TOLGA BOZOGLU Afp

61' - Jedanaesterac za Wales nakon prekršaja Celika nad Baleom. Sam Bale odlučio je izvesti najstožu kaznu, ali njegov udarac odlazi visoko preko gola.

image
TOLGA BOZOGLU Afp

58' - Dvije prilike u dvije minute. Wales je zaprijetio preko Ramseyja čiji je udarac Cakir obranio, dok su Turci pokušali preko Yilmaza iz kontranapada, ali nije bilo potrebe za reakcijom Warda.

54' - Kakva prilika za Yilmaza koji je sam, neometan pucao s nekih pet, šest metara.Njegov udarac odlazi visoko preko gola.

image
VALENTYN OGIRENKO Afp

50' - Turci su sada probali udarcem iz daljine. Odapeo je Calhanoglu, ali lopta je išla po sredini gola, ravno u ruke velškog vratara Warda.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme susreta u Bakuu.

45+1' - Završeno je prvo poluvrijeme, Wales na odmor odlazi s vodstvom 1:0, potpuno zasluženo.

43' - GOOOL! Ramsey je napokon zabio iz svoje treće prilike. Bale ga je sjajno proigrao, rasparao obranu Turske, a veznjak Juventusa je napokon smireno poslao loptu u mrežu.

image
OZAN KOSE Afp

37' - Pokušaj Turaka preko Yilmaza koji puca glavom, ali lopta odlazi preko Wardovog gola.

30' - Turci u ovim trenucima pritišću Velšane. Imali su dvije prilike nakon dva prekida. U jednoj od situacija Velšani su izbijali s gol-linije, iako je dojam da je udarac išao izvan okvira.

image
VALENTYN OGIRENKO Afp

24' - Kakva prilika za Wales. Ramsey je ostao sam nakon sjajnog proigravanja Balea, ali veznjak Juventusa neometan iz sjajne pozicije puca visoko preko gola.

image
VALENTYN OGIRENKO Afp

16' - Velšani protestiraju kod suca tvrdeći da je neki igrač Turske igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali nema penala. Igra se nastavila.

image
VALENTYN OGIRENKO Afp

13' - Dobra prilika za Wales, nakon ubacivanja s lijeve strane najviši u skoku bio je 195 cm visoki Moore, ali njegov udarac s nekih 6,7 metara odlazi previsoko.

9' - Turci uzvraćaju udarac. Pucao je Yilmaz nakon brze akcije, ali lopta je pogodila nekog od velških igrača i odlazi pokraj gola.

6' - Prva velika prilika na utakmici. Sjajno je utrčao Ramsey, lažnjakov zavarao čuvara, pucao desnicom, ali Cakr majstorski brani nogom.

4' - Prvi udarac Velšana na gol Turaka. Pucao je Davies glavom, ali Cakir nije morao regairati.

1' - Počela je utakmica u Bakuu.

17.05 - Poznati su sastavi za okršaj Turske i Walesa.

-----------------------------------------------------------------------------------

Linker
07. svibanj 2024 17:10