PEDRO FIUZA
VELIKI INTERVJU ZA SN

‘Bilić i ja u Hajduku? Ha ha! Rekao mi je da ćemo opet jednom biti zajedno, no s njime bih htio doći...‘

Filip Krovinović u prvom intervjuu za SN nakon odlaska iz WBA, progovara o novom klubu, Biliću...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. veljača 2021. 14:46

Upravo je pogledao utakmicu Tottenhama i bivšeg mu kluba WBA-a (2:0), odmarao se u svom domu u Birminghamu. Promijenio je nogometnu adresu, sad je u Nottingham Forestu, ali nije onu kućnu, ostao je u istome stanu, pa svaki dan na treninge putuje oko 50 minuta u jednom smjeru.

- Odigralo se sve dosta brzo, ali nisam sad htio seliti, tražiti novi stan u Nottinghamu, na ljeto će se ionako sve opet mijenjati. Dobro mi je ovako, nije daleko, znam nekad prespavati u hotelu ako je baš gust raspored. Evo, nedjelja je bila slobodan dan pa sam pogledao utakmicu, nije da inače imam previše vremena za praćenje nogometa. WBA je, nažalost, opet izgubio, sada je zaostatak već popriličan, devet bodova, bit će teško izboriti ostanak u Premier ligi - pričao je Filip Krovinović, koji je nedavno borbu za ostanak u Premiershipu zamijenio Championshipom.

Dobro krenulo

Nakon Benfice, čiji je još uvijek igrač, pojačao je redove još jednog bivšeg prvaka Europe, Foresta.

- Krenulo mi je dobro, odigrao sam tri utakmice, samo jednu manje od 90 minuta (84 minute, nap.a.), imamo dvije pobjede i remi. I u toj prvoj utakmici, 0:0 s Barnsleyjem, imali smo nekoliko dobrih šansi, nismo zabili, ali smo barem zadržali praznu mrežu, što je također bitno. Pobijedili smo potom Coventry i Wycombe, zadovoljan sam kako sam se prilagodio, a i u klubu su zadovoljni, kažu da im je baš nedostajao taj tip igrača. Championship je izuzetno težak, svatko svakoga može pobijediti, s jednim nizom pobjeda već si u play-offu, s nizom poraza boriš se za ostanak. Ali, vjerujem da smo na dobrom putu.

Vratimo se malo na taj odlazak iz West Broma. Krovinović je igrač Benfice i trebao je do kraja sezone ostati u Birminghamu. No, nakon što je Slaven Bilić dobio otkaz, vrlo brzo je i on krenuo drugim putem. Što se točno dogodilo?

- Istina, Slaven je otišao i odmah sam razgovarao s novim trenerom Samom Allardyceom. Bio je to otvoren i profesionalan razgovor, nakon kojega sam zaključio da je najbolja opcija pronaći neko novo rješenje, a otvorila se ova opcija ostanka u Engleskoj. Razočaran? Ne, nisam. Profesionalac sam, znam da je to u nogometu tako, jedan dan si ovdje, drugi ondje. Sretan sam što sam igrao u Premiershipu, osjetio sam da se mogu nositi u takvoj ligi, tko zna, možda u budućnosti opet budem tamo. No, trenutačno me zanima samo Forest i naš zajednički uspjeh.

image
PETER POWELL

Kažu mnogi da je to i teža liga od Premiershipa, bez obzira što je Premiership, dakako, kvalitetniji?

- Rekao bih da se u Premiershipu ipak igra drukčije. Ovdje je sve puno duela, stalno je igrač na tebi, nogomet se bazira na fizici. Opet, u Premiershipu ako ostaviš suparnika jedan na jedan, on će to u većini slučajeva zabiti, u Championshipu takve pogreške češće ostanu nekažnjene. I više je utakmica ovdje, neizvjesnije je prvenstvo.

Još malo o tom prijelaznom roku. Spominjali su se još neki klubovi, PAOK, Olympiacos, čak i Hajduk?

- Bilo je dosta ponuda, i tih koje navodite, ali i još nekih klubova i liga. No, ponekad se interesi i želje igrača ne poklapaju s interesima i ciljevima matičnih klubova. Posebno kad ste na posudbi. Jasno da srce uvijek voli doći kući, prerano sam otišao u inozemstvo i taj dio karijere će mi, na neki način, uvijek nedostajati kako zbog navijača, tako i zbog mene samoga.

A Olympiacos? Klub iz Pireja ima iste vlasnike kao Nottingham, možda na ljeto ode u Grčku?

- Vidjet ćemo, daleko je još ljeto, tko zna što će biti. Olympiacos igra na europskoj sceni, a baš europska scena, odnosno jake lige Europe, moj su fokus za ljeto.

Opet ćemo se sresti

Slaven Bilić ga nije pozvao u Kinu?

- Ha, nije mogao, u Kini su sad ograničenja s brojem stranaca, nije više tako jednostavno. Ali, na oproštaju od WBA-a Bilić mi je rekao kako ćemo se opet negdje sresti, da će me sigurno opet negdje trenirati.

Možda Bilić jednom dođe u Hajduk, pa dovede Krovinovića?

- Ha-ha. Prije svega bih sa Slavenom htio doći u Petrinju, zahvaliti se BBB-ima, Torcidi i svim ostalim navijačima koji su bezuvjetno pomogli ljudima stradalima u potresu i da opet budemo uz njih.

Inače, Krovinović je jako vezan za Petrinju, tamo ima i obitelj, nakon teškog potresa u prosincu i sam se uključio u pomoć stradalima. Otvorio je poseban račun, pokrenuo akcije za unesrećene.

- Akcija je ide dalje, pomagat ćemo tamošnjim vrtićima i školama, mladim sportašima... Pomoći se priključilo i dosta poznatih imena, no mnogi su molili da ih ne ističem, žele ostati anonimni i pomagati u tišini - zaključio je Krovinović.

Linker
25. travanj 2024 22:53