VELIČANSTVEN REZULTAT

Bilić nakon trilera: 'Igrači su se ponašali poput male djece, svi su htjeli pucati penal'

Piše: ArhivaObjavljeno: 26. veljača 2015. 23:50

Nogometaši Bešiktaša predvođeni hrvatskim stručnjakom Slavenom Bilićem izborili su plasman u osminu finala Europske lige nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili Liverpool 5-4, a tragičar susreta bio je hrvatski reprezentativac Dejan Lovren koji je jedini promašio kazneni udarac za 'redse'.

Regularnih 90 minuta završilo rezultatom 1-0, identičnim kao i prvi ogled na Anfieldu. Pogodak za turski sastav zabio je u 72. minuti Tolgay Arslan sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora. Bešiktaš je u sudačkoj nadoknadi mogao i do toliko željenog drugog gola, no Demba Ba je s pet metara uzdrmao vratnicu. Senegalac je imao odličnu priliku i u 101. minuti, no Simon Mignolet je dobro reagirao. Kako u dodatnih 30 minuta nije bilo golova, putnik u osminu finala je odlučen izvođenjem jedanaesteraca. Kod Bešiktaša svih pet igrača je bilo precizno (Ba, Tore, Kavlak, Hutchinson, Arslan), dok su kod Liverpoola zabili Lambert, Lallana, Can i Allen, a Lovren je promašio cijeli gol.

- Zaslužili smo obaviti posao još prije 11-eraca. Svojim sam igračima nakon 120 minuta bio rekao, možete biti ponosni. No, njih sedam su mi došli kao djeca sa željom da budu među prvih pet izvođača! To pokazuje koliko je bilo veliko njihovo samopouzdanje. Ovo je velika noć za našu momčad, naš klub, ali i za turski nogomet, kazao je Bilić, koji nije zaboravio pohvaliti ni navijače, koji su napunili Olimpijski stadion više nego ikad otkako je Besiktas na njemu prisilni domaćin.

- Navijanje je bilo nevjerojatno, ne razumijem zašto ne dolazi više navijača na ostale naše utakmice, jer što ih je više motivacija momčadi je veća.

Na pitanje o mogućem suparniku u sljedećem krugu Bilić je očekivano odgovorio:

- Ne bih se iznenadio da opet igramo s engleskim klubom, dakle Evertonom. Ili bi to možda bilo previše?, zaključio je uz osmijeh Bilić nakon svoje najveće pobjede u klupskoj tenerskoj karijeri.



Beşiktaş - Liverpool Penaltılar (5-4) by herhaber

Linker
22. rujan 2024 19:31