Slaven Bilić i Jose Mourinho
 PETER POWELL/AFP
LOŠA NEDJELJA

Bilić odgovorio na priče o otkazu, u vrlo teškoj situaciji su i Prosinečki te bivši trener Hajduka...

Dobro ide zato Niki Kovaču. Bivši izbornik ostvario je i petu pobjedu, trijumfirao je u gostima
Piše: Damir Dobrinić, HinaObjavljeno: 08. studeni 2020. 19:24

West Bromwich Albion odigrao je solidnu utakmicu protiv Tottenhama, ali momčad Slavena Bilića je i nakon osme premierligaške utakmice ove sezone ostala na tek tri osvojena boda. Mogao je WBA doći i do pozitivnijeg rezultata, imali su poneku priliku u utakmici u kojoj ih je bilo vrlo malo, pa ni prva ligaška pobjeda u povratničkoj sezoni u eliti nije bila isključena, ali na kraju je ipak slavio Jose Mourinho, koji je svog hrvatskog kolegu doveo u nezgodnu situaciju. Priče o Bilićevom otkazu bile su glasne i prije nedjelje, a sada su se na početku reprezentativne stanke posebno intenzivirale.

- Jako sam sretan načinom na koji smo igrali protiv vrhunske momčadi. Igra je bila iznimno pozitivna, ali u isto vrijeme osjećaj je loš zbog rezultata. Nastavimo li s takvim predstavama, imat ćemo dobru šansu za ostanak u ligi. Ne osjećam da sam pod pritiskom. Rekao sam momcima da ne razmišljaju negativno jer nismo pobijedili. Pobjede će doći s ovakvim igrama - kazao je Bilić koji je Filipu Krovinoviću dao svih 90 minuta u sredini terena.

Krvnik je bio očekivan, tko drugi nego Harry Kane, čovjek koji je na posljednjoj 31 utakmici protiv novih premierligaša postigao 33 pogotka. Matt Doherty je ubacio s desne strane, lopta je letjela stoljećima, a vratar West Broma Sam Johnstone ukipljen gledao što se zbiva. Kane je iskoristio zbunjenost domaćeg vratara i glavom poslao loptu u mrežu za svoj 150. pogodak u Premier ligi. Ove sezone je u 14 utakmica u svim natjecanjima Kane postigao 13 pogodaka i deset puta je asistirao. Bila je 88. minuta, prekasno da bi se Bilićeva momčad oporavila od šoka.

- Ovaj tip radi puno više od samog zabijanja golova. Na primjer, zadnjih je pet minuta igrao kao "šestica" i osvajao lopte ispred posljednje linije obrane. On je poseban - izrazio je divljenje prema Kaneu njegov trener Mourinho.

Ostali hrvatski treneri u Europi, osim Nike Kovača, ne mogu se pohvaliti većim nedjeljnim uspjesima. Ivan Leko je uspio prekinuti niz od dva uzastopna poraza svog Antwerpa, ali nije se uspio vratiti na pobjednički kolosijek. U derbiju je njegova momčad dočekala Standard, povela golom Refaelova u 10. minuti, ali je Lestienne u 68. pogodio za konačnih 1:1. Za goste iz Liegea zbog ozljede Duje Čop nije konkurirao za nastup.

Nogometaši Monaca, koje vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, pobijedili su na gostovanju Nicu sa 2-1 u susretu 10. kola francuskog prvenstva i sada su peti. Bila je to druga uzastopna pobjeda momčadi iz "Kneževine", te peta ove sezone. Monaco je poveo sa 2-0 golovima Disasija (23) i Diopa (53), a smanjio je Lees Melou (69).

Damir Burić se bori za ostanak u elitnom rangu austrijskog nogometa i ne ide mu najbolje. U nedjelju je kod LASK-a poražen s 0:4 i njegova je Admira na posljednjem, 12. mjestu prvenstva, s tek četiri boda nakon sedam kola. U Turskoj je, pak, Robert Prosinečki također u vrlo teškoj situaciji. Bivši Bilićev pomoćnik u reprezentaciji Hrvatske doživio je s Denizlisporom 0:2 poraz kod Malatyaspora i na pauzu odlazi kao trener pretposljednje momčadi turskog prvenstva.

- Čestitam igračima, jer su dali sve od sebe, ali su nas skupo koštale dvije individualne pogreške. Sada je pred nama 14 dana u kojima ćemo se pokušati popraviti.

Stjepan Tomas sa svojim Rizesporom, šestoplasiranoj momčadi turskog prvenstva u kojoj igra hrvatski reprezentativac Dario Melnjak, proteklog vikenda nije bio u akciji.

Linker
08. svibanj 2024 18:19