VOJKO BASIC Cropix
DOLAZAK NA POSUDBU

Bio bi to idealan scenarij i za Vlašića i za Vatrene: Splićanin stiže kod sjajnog hrvatskog stručnjaka!?

U West Hamu ne igra, da bi išao u Katar mora imati minutažu. Čini se da je rješenje na pomolu...
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 19. lipanj 2022. 14:49

Prema pisanju kroničara talijanskog prvoligaša Torina, Nikola Vlašić je jedan od prioriteta za transfer u, po tradiciji, slavni klub. Od kada je opcija odlaska iz West Hama postala aktualna, za Vlašića je bilo više upita. Naravno da su među onima koji bi ga tako rado (pre)uzeli splitski Bijeli. No, realno je to teško ostvariva priča.

Nikola Vlašić u londonskom klubu ima čvrsti ugovor koji mu jamči 4,5 milijuna eura plaće. Ta primanja su jedan od razloga što njegov transfer u lige i klubove koji nisu na razini plaćanja Premiershipa, nije baš jednostavno "zatvoriti". Igrač će se teško odreći novca, a s druge strane će West Ham tražiti najisplativiju opciju. Jedna od takvih je da klub kojem će ga posuditi na godinu dana, preuzme na sebe barem 50 % njegove godišnje gaže.

Razočarani Brekalom

Za Torino je to uobičajen modus operandi. Tako su prošle sezone angažirali Josipa Brekala, koji je kod Ivana Jurića pokazao značajan napredak u taktičkom i tehničkom smislu. Torino je bio spreman otkupiti njegov ugovor od Wolfsburga, ali taman kada su se spremali za pregovore Brekalo im je priopćio da ima druge planove.

Bili su baš razočarani i čelnici Torina, ali i Jurić. Toliko da je možda i s dozom gorčine izjavio "žao mi je što je otišao, ali opet s novcima koje bi se moralo uplatiti Wolfsburgu možemo naći i boljeg igrača...".

image

Ivan Jurić

GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp

Vlašić bi se vjerojatno preporodio u Hajduku, s pažnjom okruženja i kontinuitetom igranja. No, Vlašić, osim što je preskupa opcija za Bijele, svoj put novog iskoraka mora tražiti u jačoj ligi. Nakon što je prvi put propustio šansu za etabliranje u Evertonu, dohvatio je formu i ritam kontinuiteta u Rusiji. Objektivno gledano, tamošnja liga nije baš neka kvaliteta u europskim okvirima, pogotovo ne u fizičkom smislu, pa je otuda i Vlašić opet imao problem da se nametne u ritmovima i natjecateljskim zahtjevima West Hama i Premiershipa.

Nakon svega Vlašić si više ne može priuštiti krivi korak te treba pažljivo odabrati destinaciju gdje će iznova krenuti uzlaznom putanjom. S 25 godina još je itekako na vremenu. Ivan Jurić je specifičan trener i dojma smo da bi bio idealna stručna terapija za svog sugrađanina. Jurić je vrlo zahtjevan, ali istovremeno zna igrača postaviti na pravo mjesto u igri i iz njega izvući maksimum. U sustavu 3-4-2-1 koji preferira, Vlašić bi mu se optimalno uklopio u lijevu polušpicu.

Na njoj je Jurić u protekloj sezoni, primjerice, koristio Dennisa Praeta, belgijskog nogometaša kojem je istekla posudba iz Leicestera, igrao je na toj poziciji i 27-godišnji hrvatski ofenzivac Marko Pjaca, no i on je bio na posudbi, vraća se u Juventus, tako da Juriću definitivno treba netko tko će popuniti te vrlo važne napadačke pozicije.

Hoće li se naposljetku taj transfer i dogoditi, valja pričekati iduće dane mercata...

Linker
16. travanj 2024 11:19