Kenny Sansom

 SCREENSHOT YOUTUBE
ČUVAO I MARADONU

Bio je legenda na Otoku, igrao SP, a onda su ga uništilli droga, alkohol i kocka: ‘Želim se ubiti‘

Legendarni bivši reprezentativac je bio jedan od najboljih bekova u povijesti...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. rujan 2022. 19:15

Kenny Sansom je jedan od najboljih bekova u povijesti engleskog nogometa. U 80-im godinama je oduševljavao u dresu Arsenala i engleske nogometne reprzentacije za koju je skupio 86 nastupa, a ostao je zapamćen i po tome da je čuvao Diega Armanda Maradonu u slavnom susretu Engleske i Argentine na Svjetskom prvenstvu 1986. godine.

Iako je svojevremeno srušio rekord svojim transferom u Arsenal i ostavio dubok trag u engleskom nogometu, nakon odlaska u mirovinu se okrenuo porocima. Alkohol, kocka i droge su ga skroz uništile pa je često viđen kako tetura po parku.

Posebno ga je pogodio razvod braka sa suprugom Elaine s kojom ima troje djece. Par je prekinuo nakon 29 godina braka, a Kenny je nastavio još jače piti i drogirati se. Prije koju godinu je popio pet boca vina i napao djevojku pa završio u zatvoru, a situcija je bila itekako teška.

>>> VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

"Hoću se ubiti, osjećam se kao ništa. Želim zaboraviti svoj život. Da mogu sve okončati sada, napravio bih to", rekao je prije koju godinu Sansom koji je tada na računu imao samo 50 funti.

Nakon toga se malo trgnuo i počeo raditi na građevini, ali ni to nije potrajalo. Prije dvije godine primljen je u bolnicu gdje je utvrđeno da ima neku vrstu demencije. Zadnji put se u javnosti pojavio u veljači ove godine kad je kćer Natalie, s kojom jedino ima dobar odnos od obitelji, odveo pred oltar.

Linker
25. travanj 2024 05:07