LINDSEY PARNABY Afp
NA PUTU PREMA DOLJE

Bio je na vrhu, imao slavu i novac, a onda je sve nestalo u trenu! Bokšićev Del Boy i dalje muku muči s alkoholom

Sretniji sam kad ne pijem, znam ponekad biti tužni pijanac - priznao je u nedavnom intervjuu
Piše: Pero SmolčićObjavljeno: 30. prosinac 2022. 20:37

Vuk dlaku mijenja, ali ne i ćud. Paul Gascoigne legenda je engleskog nogometa, poznat po svojim dobrim predstavama na terenu, ali još više i onima izvan travnjaka.

U svojoj bogatoj karijeri igrao je za Newcastle, Tottenham, Lazio, Glasgow Rangers, Middlesbrough, Everton... No, stalno ga je pratio glas igrača kojemu je draga i dobra kapljica. A kap po kap, tekli su i slapovi alkohola.

Gascoigneu je danas 55 godina, a prema vlastitom priznanju i dalje odlazi na sastanke "liječenih alkoholičara". A ovih dana novinske stupce u Engleskoj puni zahvaljujući svojoj firmi koja je na rubu gašenja.

Prije tri godine osnovao je tvrtku Gazza8 Limited koja je trebala kanalizirati njegov prihod od pojavljivanja u televizijskim emisijama, dokumentarcima kao i filmu o njegovom životu koji je trebao biti snimljen. No, umjesto prihoda tvrtka je skupila - opomene.

Još u listopadu prošle godine trebao je podnijeti financijska izvješća koja još nisu stigla te firmi sada prijeti gašenje.

- Sretniji sam kad ne pijem, znam ponekad biti tužni pijanac - priznao je u nedavnom intervjuu.

Prošle je godine nastupio u talijanskom reality showu "Ja sam zvijezda, vadite me odavde". Reality se snimao u šumama Hondurasa, a Gascoigne je morao odustati kada je dislocirao rame.

Hrvatskim je ljubiteljima nogometa posebno poznat iz vremena provedenog u rimskome Lazio, kada je svlačionicu dijelio s našim Alenom Bokšićem. Poznata je i fotografija iz tog doba koja je navijače diljem svijeta podsjetila na legendarne likove iz TV serije Mućke, Del Boya i Rodneya.

Linker
02. svibanj 2024 14:59