JUAN CARLOS LUCAS Nurphoto Via Afp
LOV NA ZVIJEZDE

Bitka za Haalanda sve veća, ali jedan bi transfer mogao uzdrmati Englesku! Legenda već pripremila milijune

Bitka za dovođenje Erlinga Haalanda mogla bi ovog ljeta imati više suprotstavljenih strana
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. siječanj 2022. 15:18

Ishod je u ovom trenutku prilično nezahvalno prognozirati. Mladi norveški napadač je na meti oba španjolska velikana, no oni nisu jedini zainteresirani za usluge prvog topnika Borussije Dortmund.

Real Madrid na ljeto namjerava dovesti Kylana Mbappea iz Paris Saint-Germaina i to bez odštete, što je Florentinu Perezu ostavilo prostora i za Haalandov angažman. Međutim, Madriđanima će nastojati parirati i Barcelona, i to unatoč velikim financijskim problemima s kojima se susreće novi-stari predsjednik Joan Laporta.

Španjolski sportski dnevnik Marca otkriva kako će se Real i Barca za Haalanda boriti s jakom konkurencijom jer su za njega zainteresirani i engleski klubovi Manchester City i Chelsea, ali i Paris Saint-Germain koji bi u njemu mogao vidjeti zamjenu za Mbappea ako on doista napusti Park prinčeva na kraju sezone. I Građani trebaju jednog klasičnog napadača nakon što su ih napustili Sergio Agüero i Ferran Torres, dok lov na Harryja Kanea prošlog ljeta nije bio uspješan.

Naravno, najzadovoljniji takvim velikim zanimanjem je Haalandov agent Mino Raiola. Veliki postoci i 'masne' provizije u ovom slučaju ne bi smjeli izostati...

Inače, Real i Barcelona imaju dugu povijest međusobnog rivalstva kad je u pitanju lov na zvijezde. Sve je počelo 2003. kad je Manchester United prihvatio ponudu Barcelone za Davida Beckhama, koji se ipak priključio Realu.

Laporta je uzvratio dovođenjem Ronaldinha iz Paris Saint-Germaina. Real je brazilskog majstora pokušao uvjeriti da ostane u Francuskoj još godinu dana, nakon čega bi došao u Madrid, ali je zov Katalonije bio jači. Novi udarac za Real bio je dolazak Neymara u Barcelonu iz brazilskog Santosa, iako su Los Blancosi bili jako zagrijani za aktualnog člana PSG-a. Real je umjesto Neymara doveo Garetha Balea...

Potom su se koplja španjolskih velikana ukrstila u bitci za dovođenje Luisa Suareza. Dok je igrao za Liverpool, urugvajski je napadač 2013. godine kazao kako ''svaki igrač želi dosegnuti vrh, a Real Madrid je vrh'', da bi na posljetku ipak završio u Barci nakon što se Carlo Ancelotti usprotivio prodaji Karima Benzeme kojeg je smatrao idealnim za partnerstvo s Baleom i Cristianom Ronaldom.

Inače, Suarez je ovih dana opet tema na Otoku, navodno bi ga njegov bivši suigrač iz Liverpoola Steven Gerrard želio angažirati kao pojačanje za napad Aston Ville. Novac nije problem, no pitanje je kakav će stav zauzeti Atletico Madrid...

Linker
26. travanj 2024 10:31