Stipe Biuk

 Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
UTRKA S VREMENOM

Biuk želi u reprezentaciju, a HNS se za njega bori s Los Angelesom: ‘Napravit ćemo sve da se priključi‘

Još nema potvrde da će se bivši igrač Hajduka pojaviti na pripremama za Europsko prvenstvo
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. lipanj 2023. 18:24

Nema sreće Dragan Skočić, izbornik mlade hrvatske vrste U-21. Nakon što mu je zbog razno-raznih razloga otpalo podosta igrača o ćemu smo već pisali (A reprezentacija, ozljede, suspenzija), moguće jest da ostane i bez Stipe Biuka. Kao što znate nogometaš Los Angelesa nije se pojavio na početku medulinskih priprema, ali ie bilo najavljeno da će se priključiti u nadolazećim danima.

Međutim, izgleda da bi se moglo dogoditi da ta najava koja je stigla iz HNS-a bude - kriva najava. Naime, još nema potvrde da će se Biuk pojaviti na pripremama za Europsko prvenstvo, a sve je veća mogućnost da uopće ne dođe. Naime, stižu informacije da ga njegov klub Los Angeles ne pušta u reprezentativni hrvatski dres.

‘Hrvatski nogometni savez je od 18. svibnja nekoliko puta kontaktirao Los Angeles FC te još iščekujemo povratnu informaciju o dozvoli Stipi Biuku za priključivanje hrvatskoj U-21 reprezentaciji. HNS će i u narednim danima učiniti maksimalne napore kako bi ishodio dozvolu Los Angelesa za Biuka, koji je jasan u želji da se priključi reprezentaciji za Europsko prvenstvo‘, javili su nam iz Saveza.

Skočić pozvao još jednog bivšeg Hajdukovca

Na pripremama mlade reprezentacije u Medulinu pojavilo se novo lice, koje nije dosada bilo niti na jednom popisu izbornika Dragana Skočića. Pozvan je Vicko Ševelj (22), desni branič slovenskog Radomlja, mladić koji je igrao u Hajduku, odigrao je ukupno 42 prvenstvene utakmice za drugu momčad Majstora s mora, te tri utakmice za prvu. Igrao je i za Sarajevo, a bio je član mlade vrste U-20 koja je prethodnih dana igrala protiv reprezentacije Kine, te u showu ‘Utakmica života‘. U prvoj utakmici s Kinezima upravo je Ševelj spasio Hrvatsku svojim pogotkom u sudačkoj nadoknadi, završilo je neodlučeno 1:1. Skočić je sam kazao da ima problema u obrani, pa u Ševelju vidi igrača koji bi mu itekako mogao pomoći.


Linker
08. rujan 2024 01:44