Glenn Gervot/zuma Press/profimedia
FILMSKA PRIČA

Bivša nogometna zvijezda Francuske i PSG-a istog dana umrla je na osam minuta i upoznala ljubav svog života

‘Kad Maevu predstavljam kažem da je ona moja djevojka i da smo se upoznali na dan kada sam umro‘
Piše: SNObjavljeno: 18. veljača 2023. 12:02

David Ginola je u nogometnoj karijeri nastupao za PSG, Newcastle, Aston Villu i Everton, a upisao je i 17 nastupa za francusku reprezentaciju. Prije skoro sedam godina je umalo umro, a isti je dan upoznao i ljubav svog života.

Na jednoj humanitarnoj utakmici je doživio infarkt i progutao je vlastiti jezik. Njegovi prijatelji su svi skočili, a Frederic Mendy ga je reanimirao dok nisu stigli liječnici s defibrilatorom. Bio je mrtav najmanje osam minuta, a onda su ga liječnici vratili u život i prevezli u bolnicu u Monaku gdje mu je u operaciji koja je trajala šest sati ugrađena četverostruka premosnica.

- Srce mi je stalo najmanje osam minuta. Bio sam mrtav. Nakon tri šoka defibrilatorom se nije dogodilo ništa i već su počeli gubiti nadu, ali prijatelji su im rekli da ne odustaju. Nekako su vidjeli da se borim da ostanem živ. U četvrtom pokušaju mi je srce opet počelo kucati i bolničar je mojim prijateljima rekao da mi može opipati puls. Svi su počeli vrištati i plakati. Kad izgubiš svijest si na raskrižju i postoje dva puta: život ili smrt. Odabrao sam život jer sam borac - ispričao je Ginola za The Sun.

Istog dana je upoznao i svoju djevojku Maevu s kojom od 2018. godine ima i kćerku Ever.

- Mislim da ljudi trebaju naučiti iz moje priče da život ide dalje i da je vrijeme iscjelitelj. Sa djevojkom sam sedam godina, a moja djevojčica će za nekoliko dana napuniti pet. Često pogledam ožiljak na grudima i shvatim koliko sam sretan. Osjećam kao da da je netko želio da živim. Kad Maevu predstavljam ljudima kažem im da je ona moja djevojka i da smo se upoznali na dan kada sam umro. Mislim da bi se po našoj vezi mogao snimiti i film - zaključio je Ginola.

Linker
26. travanj 2024 17:03