Arda Turan

 Aa/abaca/abaca Press/profimedia
VELIKA KAZNA

Bivša nogometna zvijezda mora platiti pravo bogatstvo da bi izbjegao zatvor: Osuđen je na godinu i pol dana

Tužiteljstvo je bivšeg turskog reprezentativca optužilo da je prevario državu za više od 800 000 eura
Piše: SNObjavljeno: 20. ožujak 2024. 09:53

Bivši igrač Atletico Madrida i Barcelone, Arda Turan, osuđen je od strane kaznenog suda Barcelone zbog utaje poreza španjolske porezne uprave 2015. i 2016. godine. Turčin je dobio kaznu od ukupno godinu i pol dana zatvora uvjetno, a za uzvrat mora platiti kaznu od 617 773 eura u šest rata.

Uz to, ne smije dvije godine počiniti nikakvo kazneno djelo koje bi moglo aktivirati kaznu zatvora. Tužiteljstvo je bivšeg turskog reprezentativca 2021. godine optužilo da je prevario državu za više od 800 000 eura, a sada mu je većina tog djela i dokazana.

Tijekom proteklog desetljeća španjolski su porezni službenici optužili nekoliko nogometnih velikana, uključujući Lionela Messija, Cristiana Ronalda i Josea Mourinha, zbog navodne utaje poreza ili prijevare. Dokaz je to da je porezne zakone u Španjolskoj teško zaobići, no unatoč težini optužbi, niti jedan od njih nije odslužio zatvorsku kaznu.

Turan je osim španjolskih velikana igrao i za Galatasaray i Başakşehir, a trenutno je u trenerskoj ulozi na klupi turskog drugoligaša Eyüpspora.

Linker
20. ožujak 2024 09:57