ACTION PLUS SPORTS IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Action Plus Sports Images/Alamy/Alamy/Profimedia
NIJE SE NAVIKNUO

Bivša zvijezda Citya progovorila o teškim trenucima u Engleskoj: ‘Želiš razgovarati sa mnom, nauči španjolski‘

Teveza su suigrači molili da pokuša naučiti engleski zbog bolje povezanosti s ostatkom ekipe
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 15. svibanj 2023. 17:00

Bivša nogometna zvijezda Carlos Tevez (39) otkrio je da je odbio učiti engleski tijekom svojih sedam godina u Premier ligi zbog ‘kulturnog problema‘ s Britancima. Tadašnji napadač Manchester Uniteda i Manchester Cityja rekao je da je rano u karijeri odlučio da ako netko želi razgovarati s njim onda bi on trebao naučiti španjolski.

Argentinska zvijezda, koja je također igrala za West Ham, kao razlog svoje nespremnosti da se prilagodi engleskoj kulturi navodi to što je njegov ujak postao alkoholičar nakon poziva u Falklandski rat zbog kojeg je morao odustati od svojeg sna da postane nogometaš.

- Imao sam kulturološki problem s Englezima. Nisam htio učiti engleski, htio sam da oni nauče španjolski. U Englesku sam došao zbog posla, nisam se uspio naviknuti – rekao je Tevez za argentinski DSportsRadio.

image
JUAN MABROMATA Afp

- Imam ujaka koji je igrao u River Plateu. On je jedini navijač Rivera u mojoj obitelji. Igrao je u rezervnoj momčadi, a kad je trebao debitirati za prvu momčad, pozvan je da se bori u Falklandskom ratu. Nakon toga je patio i postao alkoholičar. To me jako obilježilo jer mi je bio jako blizak.

Teveza su suigrači molili da pokuša naučiti engleski zbog bolje povezanosti s ostatkom ekipe. Jedan od zagovornika bio je reprezentativni kolega Pablo Zabaleta, koji je kroz godinu dana naučio tečni engleski.

- Želiš razgovarati sa mnom. Onda ti nauči španjolski, jer ja neću učiti engleski – govorio je Tevez.

- Rekao sam mu da mora doći k meni na satove. Prije nisam govorio engleski, ali sam ga naučio ovdje. Kad sam stigao nisam mogao ništa reći. Imao sam satove engleskog jednom tjedno. Važno je jer moramo razgovarati sa suigračima i menadžerima. I živimo u Engleskoj za budućnost tako da moj engleski postaje sve bolji – istaknuo je Zabaleta kada je govorio o Tevezu.

Tevezovo oklijevanje da nauči jezik bila je jedna od kritika koja mu je upućena dok je još bio na Old Traffordu.

Jednom prilikom je izbjegao kaznu za ozbiljan prometni prekršaj u rujnu 2011. jer mu je engleski bio toliko loš da nije mogao pročitati obavijest o kazni koja mu je poslana.

Linker
02. svibanj 2024 21:46