JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Javier Garcia/shutterstock Editorial/profimedia
KAKVA PRIČA

Bivša zvijezda Reala želi postati novi James Bond: ‘Znam da Craig odlazi, ali morao bih popraviti engleski‘

Ako ne dobije renomiranu ulogu, mogao bi tražiti da se snimi film o njegovoj karijeri
Piše: SNObjavljeno: 04. kolovoz 2023. 07:49

My name is Bond, James Bond. Jednu od najpoznatijih filmskih rečenica ubuduće bi mogao izgovarati - jedan nogometaš? Naime, ime Roystona Drenthea se našlo na kladionici za preuzimanje uloge Jamesa Bonda u sljedećim filmovima nakon što je postalo poznato da Daniel Craig više neće to raditi.

- Znam kako će Daniel Craig uskoro napustiti ulogu Jamesa Bonda. Je li to moj sljedeći posao? Mislim da bih morao dodatno popraviti svoj engleski jezik - komentirao je Drenthe za španjolsku Marcu napola u šali činjenicu da se njegovo ime pojavilo na kladionici. Doduše, trenutno stoji najslabije među kandidatima pa ćete, ako Drenthe postane novi James Bond, dobiti 500 eura na jedan uloženi.

image
PRO SHOTS PHOTO AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA Pro Shots Photo Agency/ddp Usa/profimedia

No, kako se Drenthe uopće našao na ovom popisu? Ovaj 36-godišnji nogometaš još uvijek igra u nizozemskom trećeligašu Kozakken Boys, a paralelno sa završavanjem nogometne, počeo je filmsku karijeru. Njegova prva uloga bila je ona gangstera u nizozemskom filmu ‘Mocro Maffia‘.

- Uvijek sam govorio svojoj majci kako jednog dana želim postati glumac. Uz nogomet, gluma je bila moj drugi san. Nisam imao nikakvih problema prijaviti se za audiciju za film ‘Mocro Maffia‘. Želio sam se okušati u tome i dobio sam scenarij i tri tjedna da se prijavim za audiciju. Kada sam to odradio, nitko nije mogao vjerovati kako je to prvi put da glumim - objasnio je Drenthe čije se ime našlo na popisu s uglednim glumcima među kojima su Damson Idris, Aaron Taylor-Johnson, Rege-Jean Page, Idris Elba, Henry Cavill i James Norton.

image
JAVIER SORIANO Afp

Ako ne dobije ulogu Bonda, mogao bi tražiti da se snimi film o njegovoj karijeri. On je bio jedan od najvećih svjetskih talenata kada je započeo s karijerom, a s 20 godina je iz Feyenoorda prešao u madridski Real što je bilo ostvarenje još jednog njegovog sna. No, po dolasku u Madrid Drenthe se odao noćnom životu i provodima umjesto nogometu, a to se vrlo brzo pokazalo na travnjaku.

Nije se uspio nametnuti na Santiago Bernabeu te je nakon tri godine posuđen u Hercules, a tu počinje njegova avantura sa stalnim seljenjem i mijenjanjem klubova. Slijedio je Everton pa ruska Alania, zatim Reading, Sheffield Wednesday, turski Erciyesspor i Baniyas iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da bi se 2016., sa samo 29 godina ostavio nogometa. No, vratio mu se dvije godine kasnije, prvo u klubu XerxesDZB Zondag, a zatim u Sparti Rotterdam, Kozakken Boysima, Racingu i Realu iz Murcije, Racingu iz Meride da bi od ovog ljeta opet postao član Kozakken Boysa, klubu iz nizozemske treće lige. Igrao je jednom i za reprezentaciju Nizozemske i rođak je Edgaru Davidsu i Gerrginiju Wijnaldumu. Pravi materijal za film.

Linker
05. svibanj 2024 03:39