TOM GOYVAERTS Afp
NAVIJAČ IZ HOROR FILMA

Bivšem igraču Barce uperio pištolj u glavu i tražio ugovor: ‘Nemoj ići na policiju, ubit ćemo tebe i obitelj‘

‘Slušaj Mark, život tvoje obitelji ovisi o ovom, dopusti mi da budem profesionalni igrač‘
Piše: Domagoj KoprivnjakObjavljeno: 01. lipanj 2023. 21:20

Legenda Barcelone i Nizozemske reprezentacije Mark Van Bommel strahuje za svoj život zbog prijetnji smrću od strane jednog navijača koji želi postati profesionalni nogometaš. Radi se o 25-godišnjem Jamalehu Habanu koji već dulje vrijeme terorizira i zastrašuje trenera belgijskog Royal Antwerpena.

Haban od Van Bommela traži profesionalni ugovor, a to je pokušao iznuditi zastrašivanjem.Van Bommel je u Royal Antwerpen stigao je u siječnju prošle godine, a ove sezone je osvojio belgijski Kup i ima priliku osvojiti belgijsko prvenstvo koje Antwerpen nije osvojio od davne 1957 godine.

Haban je belgijskoj policiji poznat od prije kad je na automobil Yourija Tielemansa postavio bubicu za praćenje kako bi pratio njegovo kretanje. Kako bi nagovorio nizozemskog trenera da mu ponudi profesionalni ugovor došao je ispred njegove kuće te ga bakljom pokušao oslijepiti, prije nego je izvadio pištolj kako bi ga dodatno zastrašio, no nizozemski trener uspio je pobjeći, prenosi engleski Mirror.

image
TOM GOYVAERTS Afp

Osim fizičkih napada, 46-godišnji trener dobivao je i audio poruke u kojima njemu i njegovoj obitelji Haban prijeti smrću. Van Bommel je oženjen Andreom van Marwijk, kćeri bivšeg trenera brojnih europskih klubova i izbornika Nizozemske Berta van Marwijka, s kojom ima troje djece.

- Slušaj Mark, život tvoje obitelji ovisi o ovom, dopusti mi da budem profesionalni igrač. Nemoj ići na policiju, ubit ćemo tebe i tvoju obitelj. Znamo gdje živiš - stoji u jednoj poruci.

Van Bommelov odvjetnik John Maes tvrdi da njegov klijet ostaje mentalno oštećen incidentom i da više ne može normalno živjeti. Za patnju koju je pretrpio, Van Bommel traži 4300 funti odštete, a pokrenut je i sudski postupak u kojem tužitelj traži pet godina zatvorske kazne.

- Ne možemo se smijati oko ovoga. Posljedice ovih događaja ne smiju se podcijeniti. Moj klijent je navikao na neke stvari, ali ne na ovo. Više se ne usudi spavati kod kuće i sad živi u hotelu - rekao je Maes za nizozemski Het Nieuwsblad.

Linker
27. travanj 2024 07:01