Benjamin Mendy

 DARREN STAPLES Afp
‘SAMO TE ŽELIM VIDJETI‘

Bivšem svjetskom prvaku prijeti zatvor zbog silovanja: ‘U redu je, spavao sam s preko 10 tisuća žena‘

On i dalje poriče da je činio ta djela i opovrgava sve ono što mu se stavlja na teret
Piše: SNObjavljeno: 29. lipanj 2023. 19:36

Nastavljeno je suđenje bivšoj zvijezdi Manchester Cityja Benjaminu Mendyju koji je optužen da je napao i silovao tada 24 godišnju djevojku u svojoj vili u listopadu 2020. godine. Optužen je i da je pokušao silovati drugu ženu, tada 29-godišnjakinju, koja je otkrila da ju je napao dvije godine ranije, također u svojoj vili.

Na suđenju je otkriveno da je ženi koju je navodno silovao rekao: ‘U redu je, spavao sam s 10.000 žena‘. Nogometaš pak opovrgava sve što mu se stavlja na teret. Francuz je u siječnju ove godine i oslobođen optužbi da je seksualno zlostavljao druge žene koje su ga za isto optužile.

Ipak, za ova dva slučaja nije postignut dogovor oko presude pa su ta dva slučaja ponovno na sudu.

‘U dva navrata je iskoristio gošće‘

- Benjamin Mendy je nogometaš koji je bio pod ugovorom s Manchester Cityjem. Imao bi partije i okupljanja u svojem domu. Zvao je i muške i ženske goste na svoje zabave. Tužiuteljstvo smatra da je u dva navrata gospodin Mendy iskoristio dvije ženske gošće. Jednom je nasilno pokušao imati seks s gošćom, ženom A, a drugi puta je silovao gošću u jednoj od svojih spavaćih soba, ženu B - rekao je odvjetnik Benjamin Aina.

Aina je dodao kako je Mendy upoznao ženu A, studenticu iz Velike Britanije, dok je bio u noćnom klubu u Barceloni krajem 2017. godine, a onda je bila intimna s jednim od njegovih prijatelja. Ostali su u kontaktu i ona je dogovorila sastanak s tim prijateljem u nogometaševoj kući gdje su i ostali kad su svi otišli u noćni provod.

Idućeg jutra, kada se tiširala, Mendy je upao nepozvan u boksericama i imao erekciju. Tada je navodno zgrabio ženu i pokušao ju je silovati na krevetu dok se ona opirala i molila ga da prestane.

‘Seksao sam se s 10.000 žena‘

Dvije godine nakon toga, žena B je bila vani u jednom baru nedaleko od Mendyjeve kuće i pozvana je u nogometševu vilu. Ona tvrdi da joj je optuženi oduzeo telefon na kojem su bile i intimne slike, a onda ju odveo u zaključanu spavaću sobu kada je telefon tražila natrag.

- Samo te želim vidjeti - ispričao je Aina što je Mendy rekao djevojci kad ju je tražio da se skine.

Ona ga je poslušala i ostala u donjem rublju, a on joj je onda bacio mobitel na krevet. Kada je krenula po uređaj, Mendy ju je navodno zgrabio s leđa i silovao ju dok mu je ona ponavljala kako ne želi seks.

- Gospodin Mendy je onda stao i rekao joj da je presramežljiva. Gospodin Mendy je rekao: ‘U redu je, seksao sam se sa 10.000 žena‘ - otkrio je Aina.

Nogometaš je policiji rekao kako je o oba slučaja svaki seksualni kontakt bio uzajaman i odbacio tvrdnje o zlodjelu.

Suđenje se nastavlja.

Linker
24. travanj 2024 06:17