clubatleticodemadrid.com
KOMPLIMENTI PRŠTE

BIVŠI ATLETICOV BRANIČ 'Mandžukić me podsjeća na Falcaa, predator je u 16-ercu'

Prirodni je strijelac, pomalo retro-tip. Kompletan je igrač i opasan u šesnaestercu, kaže Dominguez
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 01. kolovoz 2014. 11:03

Atléticova kupnja Marija Mandžukića bila je pun pogodak, ocjenjuje bivši branič madridske momčadi Álvaro Domínguez, koji trenutno brani boje Borussije Mönchengladbach.

Domínguez ističe da je gledao Mandžukića dok je igrao u Bayernu i mogao se iz prve ruke uvjeriti u njegove golgeterske sposobnosti.

Pogrešne usporedbe

- Mandžukić je prirodni strijelac, pomalo retro-tip. Prema onome što sam imao prilike vidjeti, kompletan je, snalažljiv i vrlo opasan u šesnaestercu. Visok je, ali svejedno ima brzinu, sjajan je tehničar i uvijek se nađe na pravom mjestu da pokupi ničije lopte - izreferirao je Domínguez za Mundo Deportivo.

Španjolski novinari i dalje se ne mogu oduprijeti navici da Mandžukića uspoređuju s bivšim napadačem “rojiblancosa” Diegom Costom.

- Ne možete povlačiti te paralele jer se radi o drugačijem tipu napadača. Costa je, slikovito rečeno, “jeo” golove. Ako već moram Mandžukića uspoređivati s nekime, to bi bio Radamel Falcao. Obojica su predatori u šesnaestercu - dodao je 25-godišnji stoper.

Domínguez je protiv Mandžukića igrao samo jednom, što mu je bilo dovoljno da se uvjeri u njegove sposobnosti.

- Zapamtio sam ga kao igrača koji ne mora previše sudjelovati u pas-igri da bi mu se otvorila šansa. Naprosto je uvijek dobro pozicioniran i zbog toga se ne mora vraćati po loptu. Opasan je, to je najbolja riječ da ga opišete - podvukao je Španjolac.

Period adaptacije

Ipak, na pitanje može li Mandžukić uspjeti u Primeri, Domínguez je ponudio oprez.

- Teško je to prognozirati jer ga nisam vidio kako igra izvan Bundeslige. Svakom igraču treba određeni period adaptacije, iako zasad ukazuje na dobro. Bude li okružen kvalitetnim suigračima, zabit će puno golova - zaključio je Álvaro Domínguez.

Linker
22. rujan 2024 19:39