DAMIR KRAJAC Cropix
MIJENJA SPORT

Bivši dinamovac je od kandidata za reprezentaciju postao malonogometni golman u trećem rangu natjecanja

Registriran je u HNS-u kao vratar malonogometnog kluba Murter
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 25. studeni 2023. 14:03

Nakon što je prije godinu dana napustio Gradski vrt i NK Osijek, Antonija Ježinu mediji su tretirali kao bivšeg vratara, koji je tijekom karijere ostvario 145 nastupa u Prvoj HNL. Premda je rođen u Šibeniku (1989.), Ježina je radno mjesto vratara prve momčadi prvotno dobio kod Rene Sinovčića u NK Zadar.

Kao vratar Zadra upisao je i jedini reprezentativni nastup. Bilo je to u listopadu 2013., u prijateljskom ogledu protiv Južne Koreje (2:1), za izborničkog mandata Igora Štimca. Ježina je "odradio" posljednju minutu utakmice nakon što je zamijenio Darija Krešića.

Poslije Zadra, Ježina je karijeru nastavio u Istri da bi 10. veljače 2014. u transferu vrijednom 250.000 eura prešao u Dinamo. Kao vratar maksimirskog kluba sakupio je 40 nastupa prije odlaska u belgijski Royal Antwerp. Potom se vratio u HNL, prvo u Slaven Belupo, a potom u Osijek.

No, glede nogometne karijere Antonijo Ježina još nije rekao posljednju riječ. Registriran je u HNS-u kao vratar malonogometnog kluba Murter, koji se natječe u Drugoj HMNL jug. U ustroju malonogometnog sustava radi se o trećem rangu natjecanja.

Linker
07. svibanj 2024 17:46