Josip Tadić u bijelom dresu Suduve
 Laszlo Szirtesi/Getty Images
NAJBIZARNIJI MEČ

Bivši dinamovac koji igra za prvaka države u nevjerici: ‘Nikad nisam vidio ni igrao takvu utakmicu!‘

‘Završili smo s tri igrača manje, svaki faul bio je karton, u šansi za pobjedu suđeno je zaleđe!‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. srpanj 2020. 18:18

Nesvakidašnju su utakmicu u litavskom prvenstvu odigrali Suduva i Banga. Suduva, u kojoj igraju čak četvorica Hrvata, Švrljuga, Tadić, Kardum i Pušić, a koja je zadnje tri godine prvak države, trenutno vodeća na ljestvici nakon 11. kola, remizirala je kući s Bangom (0:0), a utakmicu završila s čak tri igrača manje i ukupno četiri crvena kartona.

- Nisam nikad ranije igrao niti vidio takvu utakmicu. Nevjerojatno je koliko smo kartona dobili, kako smo na kraju uspjeli i završiti dvoboj - priča nam Josip Tadić, prepričavanje tih nevjerojatnih 90 minuta čak mu izmamljuje i osmijeh.

- Znači, skoro svaki naš prekršaj bio je žuti karton, zatim su krenula i isključenja. Jedan je igrač (Salamon) dobio dva žuta u dvije minute, jedan direktan crveni zbog prigovora, a jedan zbog faula, ne odveć grubog niti u velikoj prilici za gol. Uopće ne shvaćam što se dogodilo, mi smo prvaci, najbolja momčad Litve, igrali smo na svom terenu, nikad nam se prije nije nešto slično dogodilo pa ne mogu pričati da se radi o nekoj tendenciji, niti o tome razmišljamo. Jednostavno, dogodila se takva utakmica, čudna i neobična, ali, idemo dalje. Na kraju, uzeli smo bod, odigrali 0:0, iako smo mogli i pobijediti.

Zar je Suduva i s tri igrača manje mogla do sva tri boda?

- Oni su napadali, imali šanse, mi smo se branili i obranili. Međutim, pred kraj smo imali i jednu kontru, dobru priliku, ali je naš igrač zaustavljen u izglednoj situaciji - zbog zaleđa. Skočila je čitava naša klupa, pa i ja koji sam tada već izišao iz igre, a sudac je onda pokazao crveni karton i četvrtom našem igraču, pričuvnom vrataru. Onako nasumce došao je do klupe i isključio baš njega, iako smo svi skočili i sve nešto vikali, jer, nije to izgledalo kao zaleđe, vidjeli smo poslije i na snimci. Sudac (radi se o Manfredasu Lukjančukasu, nap.a.) je kažnjavao baš svaki naš faul, ili prigovor, s druge strane suparnici su dobili tek jedan ili dva žuta kartona. Neshvatljivo. Ali, bilo pa prošlo, idemo dalje, najbolji smo, najkvalitetniji i siguran sam da nas ništa neće zaustaviti na putu do novog naslova prvaka. Iako je tek 11 kola iza nas, imali smo već i osam bodova prednosti, sad smo na plus tri, ali, bit će sve u redu, pamtit ćemo utakmicu tek kao jedan neobičan događaj.

Već u idućem kolu prilika je za iskupljenje, suparnik je posljednjeplasirani Riteriai.

- Bit ćemo malo oslabljeni zbog tih silnih kartona, ali vjerujem da ćemo se vratiti pobjedama.

Inače, Tadić je dosad zabio četiri pogotka, a u Suduvu je došao 2017, godinu kasnije otišao u hongkoški Kitchee da bi se prošlog ljeta vratio u Litvu.

- Zadovoljan sam ovdje, ne mogu se požaliti. Momčad je dobra, osvajamo trofeje, sad se već pripremamo za Ligu prvaka. Nositelji smo u prvom pretkolu pa se nadamo i da ćemo napraviti koji korak više u Europi.

Inače, litavska liga ove sezone ima samo šest (!) klubova, dva su kluba izbačena zbog namještanja, neki su bankrotirali zbog koronakrize, od iduće sezone bit će 10 klubova u prvenstvu.

- Na tribinama ima publike, nije dostupan čitav kapacitet stadiona, ali barem ima gledatelja - zaključio je litavsku priču Tadić.

Linker
26. travanj 2024 09:47