Andres Iniesta i Kazuyoshi Miura odmjerili su snage u japanskoj ligi prije koju sezonu

 KYODO/NEWSCOM/NEWSCOM/PROFIMEDIA Kyodo/newscom/Newscom/Profimedia
NEVJEROJATAN DUH

Bivši dinamovac ne misli stati, potpisuje za 37. klub u svojoj karijeri: ‘To se nije promijenilo od 1986.‘

Slavni japanski nogometaš će izgleda igrati za ekipu koju vodi njegov dvije godine stariji brat
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. siječanj 2022. 09:39

Legendarni japanski nogometaš Kazuyoshi Miura je pred potpisom za novi klub i to u 55. godini života. Miura je debitirao u Santosu još 1986. godine, a 1999. je stigao u Dinamo gdje se zadržao godinu dana. U 12 utakmica koliko je odigrao u HNL-u imao je priliku i zabiti s bijele točke, ali nije uspio.

U Japanu je dobio nadimak "Kralj Kazu", a sada se sprema potpisati za svoj 37. klub u karijeri.

"Moji osjećaji prema nogometu i moje težnje nisu se promijenile otkako sam postao profesionalni igrač u Brazilu 1986. godine. Ni strast se nije promijenila", rekao je nedavno Japanac koji je imao osam ponuda na stolu, a sada se odlučio gdje će nastaviti karijeru:

"Gotovo je 100 posto sve dogovoreno. Mislim da će biti onako kako su mediji pisali", otkrio je Kazuyoshi novinarima na novogodišnjem druženju kluba koji vodi njegov dvije godine stariji brat Yasutoshi.

Mediji pišu kako će Miura potpisati upravo za bratov klub, a riječ je o Suzuka Point Gettersima koji nastupaju u četvrtom rangu japanskog nogometa. "Kralj Kazu" drži rekord kao najstariji igrač koji je zaigrao u prvoj japanskoj ligi, a napravio je to u ožujku 2021. kada je ušao na teren za Yokohamu s 54 godine i 12 dana.

Miura je nedavno rekao i kako se osjeća sjajno te kako planira igrati do 60 godine. U veljači će navršiti 55 tako da se još ne nazire kraj ove velike karijere.

Linker
27. travanj 2024 06:14