MICHAL BERáNEK/CNC/PROFIMEDIA
VELIKI POVRATNIK

Bivši dinamovac opet na hrvatskim travnjacima: ‘Vratio sam se zbog obitelji, a sve se dogodilo igrom slučaja‘

Iskusni centarfor u siječnju je potpisao za zagrebački sastav i u pet utakmica postigao dva gola
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 31. ožujak 2023. 18:51

Nećemo pogriješiti ako kažemo da je Josip Tadić najpoznatije ime Jaruna i jedno od elitnih imena Prve NL. U zagrebački sastav stigao je iz litavskog Žalgirisa početkom godine u transferu bez odštete, a unazad gotovo 20 godina dobro smo ga upoznali jer između brojnih destinacija prošao je "pola Hrvatske" nastupima za Osijek, Dinamo, Rijeku, Zadar i Slaven Belupo.

Trener Jaruna Jerko Leko očekuje da će Tadić iskustvom oplemeniti igru momčadi, koja je unazad 10-ak dana doživjela dva teška poraza od H. dragovoljca (1:5) i Vukovara (1:4), što je stiglo poput hladnog tuša nakon osam osvojenih bodova iz početna četiri dvoboja proljetnog dijela sezone. Ipak, 35-godišnjak u vrhu napada vjeruje u popravak situacije.

Trenutak je stigao

- Da, dobro smo krenuli u početnom djelu, a zadnja dva kola malo su nas poremetila. Ali svjesni smo da posjedujemo kvalitetu, u Jarunu ima dosta mladih igrača koji skupljaju iskustvo i teški porazi malo su ih šokirali. No, pokazali smo da se možemo nositi sa svim protivnicima. U Vukovaru su se neke pogreške ponavljale, ali to je normalno u procesu stjecanja iskustva koje mladi dečki još uvijek nemaju. A imaju kvalitetu, zato vjerujem da ćemo krenuti prema gore.

image

Josip Tadić

CROPIX

Tadić se od samog dolaska prometnuo u glavnu napadačku opciju. Startao je u svih pet utakmica i postigao dva gola. Prvi u pobjedi nad Kustošijom (2:1), a drugi u spomenutom porazu u Vukovaru. No, prije nego krenemo o prvim dojmovima, kako je uopće stigao u Jarun i što ga je natjeralo na povratak hrvatskom nogometu prvi puta poslije 2017. i angažmana u Belupu?

- Dugo sam bio vani i došao je trenutak da se vratim doma, prvenstveno zbog obitelji. Stariji sin kreće u školu i bio je plan da to bude u Zagrebu. Zato sam se vratio u Hrvatsku, a Jerka Leku slučajno sam sreo. Porazgovarali smo, ponudio mi je igre za Jarun i odlučio sam prihvatiti. Može se reći da se sve dogodilo igrom slučaja - s osmijehom je objasnio Tadić.

Primijetio kvalitetu

Je li zadovoljan raspletom slučajnih okolnosti, kako se uklopio u momčad?

- Zadovoljan sam. Kažem, to su mladi kvalitetni dečki i uživam trenirati i raditi s njima, pogotovo kod Leke. Dobro se radi i trenira, a s igračima se slažem. Meni je trebalo malo vremena da se priviknem, za sad je okej i nemam se na što žaliti. Već u prvim utakmicama primijetio sam kvalitetu, a vjerujem da ćemo ju pokazati već protiv Rudeša u ponedjeljak.

Teško je govoriti o ambicijama kada ste u jednom trenu četvrti, a treptajem oka osmi u ligi. No, takva je priroda Prve NL. Je li već stigao upoznati glavne ambicije kluba u posljednjoj trećini sezone?

- Liga je takva, stalno se mijenja poredak. Cilj je biti među prvih pet ekipa, vjerujem da bi to zadovoljilo igrače i sve u klubu. To je svega par bodova, jedna pobjeda i već si gore - kaže Tadić i potpuno je u pravu, jer 28 bodova dijele s Jarunjanima dijele Orijent, Dugopolje i Dubrava, a Solin je četvrti s 29.

Nego, završno, prati li još uvijek HNL i bivše klubove?

- Naravno, HNL je kod mene uvijek praćen. Mislim da Dinamo nema pravu konkurenciju i da će završiti kako je i počeo, na prvoj poziciji.

Linker
24. travanj 2024 06:20