Vladimir Vasilj na jednom od treninga Dinama dok je igrao za Modre
 CROPIX
Veliki ispad

‘Bivši igrač Dinama pljunuo na hrvatski dres i doveo je utakmicu na sam rub incidenta!‘

‘Svojom skandaloznom proslavom gola ‘pljunuo‘ je na grb i dres Hrvatske‘, poručio je bivši Vatreni
Piše: SNObjavljeno: 16. svibanj 2020. 19:50

Marko Topić, bivši nogometni reprezentativac susjedne BIH, dao je intervju za Life u kojem je iznio nekoliko zanimljivih stvari...

Prisjetio se naime jednog događaja s Mediteranskih igara 1997. u Bariju, kad je, tijekom utakmice Hrvatske i BIH, nekoliko hrvatskih igrača s klupe za pričuve pljunulo prema njemu.

"Zabio sam gol i otišao sam do njihove klupe i rekao sam da sam Hrvat i kako mi je drago što igram za BiH. I onda je krenulo pljuvanje. To je uradilo nekoliko igrača, ali ne svi", rekao je Topić.

Marko je u HNL-u igrao u Dinamu i Varteksu. U Maksimiru se nije naigrao, brzo je otišao u Švicarsku, ali iz Varteksa pamti jednu zgodu...

"Imao sam i jedan neugodan incident u dvoboju s Hrvatskim Dragovoljcem u gostima. Za njih je tada branio Vladimir Vasilj koji je bio hrvatski reprezentativac na Mediteranskim igrama. U prvenstvenom dvoboju je pljuvao prema meni kada bi bio korner za nas, psovao mi je čak mater balijsku, nema što mi nije govorio.", izjavio je za Life.ba.

Topić je kao nogometaš igrao za Dinamo (U19), Orašje, Sion, Will, Zurich, Varaždin, Monzu, Austriju Beč, Energie Cottbus, Wolfsburg, Samaru i Satrun. Za reprezentaciju je nastupio u 22 utakmice.

A Vasilj, koji je s Vatrenima osvojio svjetsku broncu u Francuskoj, ispričao je svoju stranu priče za Hercegovina.info.

"Kad je Topić postigao gol na Mediteranskim igrama, trčeći prema klupi naše reprezentacije urlao je, galamio, vrištao i govorio svakakve ružne riječi, čak je i plazio jezik i s time je izazvao bijes i gnjev svih hrvatskih igrača. Od tog trenutka jedina meta hrvatskih igrača i njihovih krampona je postao Marko Topić", rekao je i dodaje:

"Upravo je on svojom sramotnom i skandaloznom proslavom pogotka ‘pljunuo na grb i dres’ Hrvatske te utakmicu doveo u nervozno stanje pa se ostatak igrao na rubu incidenta."

Linker
19. travanj 2024 03:13