FOCUS IMAGES/DDP USA/PROFIMEDIA Focus Images/ddp Usa/profimedia
MUČNA SITUACIJA

Bivši igrač iz Premierlige otkrio kakvu je dramu doživio u vlastitom domu: ‘Užasno, to je bila ludnica‘

‘Nevjerojatno je da netko ima drskost krasti dok si ti u svojoj kući‘
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 23. lipanj 2023. 11:08

Benik Afobe (30), koji igra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima za Hatta FC, prošlog je tjedna optužio čistačicu da je iz njegove obiteljske kuće ukrala dragocjenosti u vrijednosti od oko 450.000 eura.

Bivši napadač premierligaških klubova Bournemoutha i Wolvesa tvrdio je da se navodni incident dogodio u domu njegove majke u Elstreeju (Engleska) u srijedu, 14. lipnja, prije nego što je na društvenim mrežama pokušao pronaći čistačicu, objavivši nekoliko apela za javnu pomoć.

Afobe je čak otišao toliko daleko da je objavio putovnicu čistačice, s njezinim osobnim podacima i fotografijom, kako bi mu njegovih 1,2 milijuna pratitelja na Instagramu priskočili u pomoć. Također je na svojoj Instagram priči objavio snimke kamere na kojima navodno osumnjičena napušta kuću, kao i poveznice na njen TikTok račun.

Nogometaš je u podcastu Counter Attack govorio o stresu zbog mučnog incidenta - rekavši da je čistačica, za koju je tvrdio da je na kraju pobjegla u Rumunjsku, u trenutku krađe imala i pištolj kod sebe.

- Užasno. Žena koja je krala došla je u našu kuću u devet sati, u 9.45 silazi dolje i kaže "muž me upravo zvao, sinu nam nije dobro, moram ići". Kad to čujete, instinktivno kažete (Afobe je izgubio kćer) - "samo naprijed, izvolite". Moja žena otišla je nakon toga na kat i shvatila: "Ajme, nestale su mi narukvice".

- Supruga je izašla na cestu i rekla kradljivici: “Ako sad sve vratiš, neću ići na policiju“. No ova je u bijegu razbila još dva sata koja je ukrala, ušla u auto s još nekim i odjurila. Srećom, na društvenim mrežama netko je otkrio da se zapravo vratila u Rumunjsku.

- Tužit ćemo njenu tvrtku. Ista žena je mogla imati i pištolj u toj torbi... bili smo u kući, to je ludnica. Šteta je oko 450.000 eura, to je mnogo novca za svakoga. Moja je mama izgubila nešto što joj je njezina mama dala.

- Na kraju dana, to su samo materijalne stvari, nitko nije ozlijeđen, ljudi prolaze kroz gore stvari. Nevjerojatno je da netko ima drskost krasti dok si ti u vlastitoj kući. Samo se nadam da će policija i odvjetnici odigrati svoju ulogu u situaciji i da će se ona riješiti.‘

Afobe je igrao za DR Kongo u šest navrata, ali je posljednji put za Leoparde je nastupio 2018. godine.

Vjerojatno njegova najbolja sezona došla je 2021.-22., kada je postigao 13 golova i tri asistencije za engleskog drugoligaša Millwall u svim natjecanjima, igrajući 41 utakmicu na posudbi.

Pridružio se Hatti kao slobodan igrač u siječnju i zabio devet golova u 17 utakmica za klub.

Linker
04. svibanj 2024 15:06