Cristian Bunino

 JONATHAN MOSCROP/PA IMAGES/PROFIMEDIA Jonathan Moscrop/pa Images/profimedia
OPASNO GA ‘STISNULO‘

Bivši igrač Juvea se olakšao usred utakmice, pa popio crveni karton: ‘Ne razumijem, on nikoga nije uvrijedio‘

‘To su pravila i moraju se poštovati, ali nadao sam se da će suci koristiti zdrav razum‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. ožujak 2023. 18:35

Postoje različiti načini za dobivanje crvenog kartona u nogometu, a za jedno od najbizarnijih isključenja sezone pobrinuo se Cristian Bunino, bivši napadač Juventusa.

Ništa čudno ako dosad niste čuli za dotičnog gospodina, jer je u redovima velikana iz Torina bio tek prolaznik. Nikad nije zaigrao za prvu momčad, no zato je za U-23 sastav upisao devet pogodaka i tri asistencije u 34 utakmice.

Kao mladić je igrao u Serie B za Livorno, Pescaru i Vercelli, a danas je u dobi od 26 godina član trećeligaša Lecco. U životopisu ima i dva nastupa za U-19 reprezentaciju Italije.

Na nedjeljnom gostovanju kod Piacenze (0:0) trebao je ući u igru kao zamjena u drugom poluvremenu, ali napravio je kobnu pogrešku.

Bunino se, naime, pomokrio pokraj ruba igrališta, što prema nogometnim pravilima u Italiji nije dozvoljeno. Zbog toga mu je sudac utakmice u 73. minuti pokazao crveni karton.

Lukavo je Bunino pokušavao sakriti svoju radnju, no nije imao sreće, uočio ga je pomoćni sudac.

Igrači koji su na terenu ostali su prilično zbunjeni, a nezadovoljstvo nije skrivao trener gostiju Luciano Foschi koji je stao u zaštitu svog igrača.

- To su pravila i moraju se poštovati, ali nadao sam se da će suci koristiti zdrav razum jer on nikoga nije uvrijedio i nitko ga nije vidio. Nadao sam se žutom kartonu, ali sudac nije pogriješio. A Bunino? Mislim da on nije ni znao što će se dogoditi – citira Foschijeve riječi La Gazzetta dello Sport.

Činjenica je da je bivši Juventusov napadač skupo platio zov majke prirode, te će zbog suspenzije koja slijedi propustiti poneki nastup...

Linker
26. travanj 2024 20:34