Patrick Bamford 

 OLI SCARFF Afp
‘BILI SU LUDI‘

Bivši igrač Premier lige dobio prijetnje navijača zbog promašenog penala: ‘Došli su mi pred kuću‘

Bamford je postigao samo dva dva pogotka u 28 utakmica, i tako se uklopio u sivilo kluba
Piše: SNObjavljeno: 08. veljača 2024. 23:38

Navijači engleskog drugoligaša Leeds Uniteda poznati su kao vrlo strastvena skupina, što nekad zna rezultirati velikim pritiskom na igrače. Prošle sezone Leeds je zauzeo 19. mjesto na premierligaškoj tablici, zbog kojeg su bili primorani vratiti se u Championship.

Njihov glavni napadač Patrick Bamford imao je sezonu za zaborav. Postigao je samo dva ligaška pogotka u 28 odigranih utakmica, i tako se uklopio u sivilo u kojem se nalazio klub. U 36. kolu na rasporedu je bila utakmica s Newcastleom, koja je u konačnici završila rezultatom 2:2.

Leeds je rano poveo preko Aylinga, a Bamford je imao priliku udvostručiti vodstvo iz kaznenog udarca u 28. minuti. Vratar Nick Pope obranio je jedanaesterac, a Leeds je ispustio pobjedu u 89. minuti nakon što je Wilson zabio za konačan rezultat.

Iz toga razloga Bamforda su nakon utakmice navijači konstantno vrijeđali na društvenoj mreži X, prijašnjem Twitteru. Prijetnje su bile toliko jake da se njegova žena Michaela osjećala nesigurno, otkrio je Bamford na My Mate‘s a Footballer podcastu u razgovoru s Joe Wilkinsonom.

- Situacija u kojoj je Leeds bio bila je prilično užasna - izgledali smo kao da ćemo ispasti, što smo na kraju i učinili. Uvijek sam imao Twitter, otprilike do sredine ožujka. Zlostavljanje je postalo tako ozbiljno - prijetilo se mojoj obitelji, pa čak i mojoj djevojčici - otkrio je.

Leeds je službeno ispao iz lige u finalnom kolu sezone, dva tjedna nakon remija s Newcastleom. Bamford je rekao kako ga je tada na putu sa stadiona prema kući nazvala žena, i rekla da su se neki ljudi pojavili ispred kuće.

- Mislim da je to bila kulminacija posljednjih nekoliko tjedana. Podnio sam dosta kritika zbog toga. Način na koji su to izrazili bio je lud.

- Nisam bio uzrujan zbog zlostavljanja, ljut sam što je netko došao pred kuću. Klub je na kraju stavio osiguranje preko noći - zaključio je.

Leeds je trenutno treći u Championshipu, zaostaje 12 bodova za vodećim Leicesterom. Bamford ima tri gola u 21 ligaškom nastupu u ovoj sezoni. Također ima jedan nastup za englesku reprezentaciju.

Linker
26. travanj 2024 08:15