Zablon Amanaka
 YOUTUBE
VELIKA TRAGEDIJA

Bivši igrač Željezničara se tri dana nije javljao na telefon, pa ga pronašli mrtvog: ‘Svi smo u šoku...‘

Nije imao nikakvih problema, bio je potpuno zdrav - rekao je brat preminulog nogometaša
Piše: SNObjavljeno: 31. svibanj 2021. 10:48

Tragične vijesti stižu iz Kenije gdje je nekadašnji branič Željezničara Zablon Amanaka pronađen mrtav u svom domu. Tamošnji mediji navode kako je Amanaka navodno preminuo nakon infarkta, a sve je postalo sumnjivo još prije tri dana kada se nije javljao na telefon. Bilo je to dovoljno da se prijatelji i obitelj ozbiljno zabrinu, a kada su se zaputili prema njegovom domu, tamo su doživjeli šok.

- Nismo sigurno kada je točno preminuo. Znali smo često razgovarati, ali nisam ga tri dana mogao dobiti na telefon. I prijatelji su također rekli kako nisu mogli doći u kontakt s njim neko vrijeme. Svi smo u šoku, pogotovo jer znamo da je bio zdrav. Nije imao nikakvih problema - rekao je njegov brat James Baraze.

Amanaka je preminuo u 45. godini, a kada je u pitanju momćad Željezničara, za nju je igrao dvije godine, od 2004. do 2006.. Također valja istaknuti kako je bio i reprezentativac Kenije, ali nogometna karijera bila mu je skromna. Nakon Želje karijeru je nastavio u klubovima sa Sejšela i rodne Kenije.

Nakon ove šokantne vijesti bivši klubovi u Keniji najavili su se da će otvoriti račun gdje će ljudi moći uplatiti sredstva za njegov posljednji ispraćaj. Bio je otac troje djece, a bit će sahranjen u okrugu Vihiga u zapadnoj regiji.

Linker
28. travanj 2024 09:29