Screenshot
IGRAO JE I S MODRIĆEM

BIVŠI JUNIOR HAJDUKA OSTAO U ŠOKU KAD SU STIGLI REZULTATI 'Priznajem, bio sam šokiran! Mislio sam da je gripa, nije mi ni palo napamet da imam koronu'

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 11. svibanj 2020. 14:58

Situacija glede koronavirusa u Hrvatskoj je u procesu stabilizacije. Već desetak dana broj novozaraženih na dnevnoj bazi je jednoznamenkast, a bio bi i praktički zanemariv da nije "niknulo" novo žarište, i to na otoku Braču.

Možda je manje poznato, ali upravo je Brač dao najboljeg strijelca jedne europske nogometne lige. Bio je to u sezoni 2013/14, Mate Eterović. Igrao je ovaj napadač rodom iz Splita tada za slovensku Rudar iz Velenja i postigao 19 pogodaka, a karijera mu se nakon što je prošao omladinski pogon Hajduka uglavnom sastojala od igranja u slovenskim klubovima.

Ali, kao mladi igrač bio je i u Dinamu, i to od 1999. do 2003, gdje je igrao u društvu Luke Modrića, budući da su generacijski vršnjaci.

Ipak, već dvije i pol godine igra na Braču, u redovima Postire-Sardi, a novi epicentar korone zahvatio je i njega.

- U četvrtak sam bio na testiranju, a sutradan sam saznao da sam zaražen. Nekoliko dana prije toga imao sam simptome, prvo sam mislio da je posrijedi gripa. Nekoliko dana sam odležao, nisam ni razmišljao o tome da imam koronu. Nisam se osjećao bolje pa sam išao na test koji je bio pozitivan - rekao je Eterović za slovenski portal sobotainfo.

- Razmišljao sam samo kako zaštititi obitelj i prijatelje, bio sam s dosta ljudi u kontaktu posljednjih dana. O sebi nisam razmišljao, već samo o bližnjima, da se njima ne bi nešto dogodilo. Iako sam bio šokiran saznanjem da sam zaražen, strah nisam osjećao - dodao je Eterović.

U karijeri je igrao za čak pet slovenskih klubova - Maribor, Naftu, Muru, Rudar i Domžale, a pamti i vremena iz Mađarske (Debrecen), Grčke (Kalamata) te Irana (Paykan).

Linker
25. travanj 2024 15:06