HANDOUT Afp
U SREDIŠTU SKANDALA

Bivši kolumbijski reprezentativac ponovno uhićen zbog droge, po treći put otkako je otišao u mirovinu

Pokušao se ukrcati na avion za Madrid, ali mu je policija pronašla kokain u tenisicama
Piše: HinaObjavljeno: 06. svibanj 2023. 15:06

Bivši nogometaš Diego Leon Osorio, koji je 1990-ih igrao za kolumbijsku reprezentaciju, uhićen je po treći put zbog krijumčarenja droge, objavila je policija.

Osorio je devedesetih igrao za kolumbijsku reprezentaciju uz legendarnog Carlosa Valderramu i vratara Renea Higuitu.

Bivši branič pokušao se 8. travnja ukrcati na avion za Madrid iz zračne luke u blizini Medellina"s 1849 grama kokaina, a policija je pronašla drogu u četiri para Osorijinih tenisica.

Policija je tek danas obavijestila medije o uhićenju, javlja francuska novinska agencija AFP, nakon što je procurila snimka na kojoj se vidi kako Osorio, koji je također osvojio nacionalno prvenstvo s kolumbijskim Atletico Nacionalom, stoji u lisicama pored uniformiranog policajca.

Osoriju ovo nije prvo uhićenje zbog šverca droge, 52-godišnjak je prethodno je bio uhićen 2002. dok je prevozio kokain u Miamiju, ali je pušten uz jamčevinu. Međutim, 2016. ponovno je uhićen u Medellinu i kasnije osuđen na kućni pritvor.

U Kolumbiji, vodećem svjetskom proizvođaču bijelog praha, nogomet i droga usko su isprepleteni posljednja četiri desetljeća, a nekoliko je igrača uhićeno zbog povezanosti s trgovinom. Anthony de Avila, najbolji strijelac kolumbijskog kluba America de Cali svih vremena, pritvoren je u Napulju u Italiji u rujnu 2021. zbog povezanosti s mafijom.Još jedan kolumbijski reprezentativac, Jhon Viafara, vezni igrač momčadi Once Caldas koja je osvojila Copa Libertadores 2004. godine, izručen je Sjedinjenim Državama zbog umiješanosti u transport droge u tu zemlju.

Linker
27. travanj 2024 17:29