SRDJAN VRANCIC/CROPIX
POTVRDA VRIJEDNOSTI

Bivši Modri dobio najveće priznanje: ‘Ponosan sam. Povratak u Dinamo? Jedna stvar nije nimalo nevažna...‘

Konačnu potvrdu svoje vrijednosti zaradio je već u 25. godini života
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 20. ožujak 2024. 20:45

Dinko Horkaš, 25-godišnji hrvatski vratar, proglašen je za najboljeg čuvara mreže elitnog razreda bugarskog nogometa u prošloj sezoni. Horkaš je kao vratar Lokomotiv Plovdiva stigao do vrhunskog priznanja koje samo po sebi ima posebnu težinu ne samo za Horkaša već i za hrvatski nogomet u cjelini, ali i njegov bivši i najdraži klub Dinamo u kojem u seniorskoj konkurenciji Horkaš nikad nije dobio pravu prigodu koju je svakako zaslužio, ali ne kaže se uzalud “nikad ne reci nikad”.

Za stranog nogometaša ili u ovom slučaju vratara slična priznanja dobijaju još više na važnosti i težini, a Horkaš je najveće moguće priznanje za vratara u bugarskom nogometu doživio na gala prezentaciji u bugarskoj prijestolnici. Za najboljeg bugarskog igrača ponovo je proglašen Kiril Despodov (PAOK) ispred Ilie Grueva (Leeds United), dok je Horkaš u izboru za najboljeg vratara iza sebe ostavio i vratara bugarske reprezentacije Daniela Naumova uz činjenicu da je Horkaš bio kapetan momčadi što samo po sebi dovoljno govori.

- Za nominaciju sam saznao prije mjesec dana. Iskreno nisam se previše iznenadio s obzirom da sam zaista bez pretjerivanja branio jako dobro. Svojim obranama sam donio puno bodova momčadi. Nekoliko sam puta u bugarskim medijima proglašen za igrača utakmice. Vrlo je lijep osjećaj kada vidite da vas hvale treneri konkurentskih momčadi, kao i kada vidite izvještaje i analize i specijaliziranim emisijama nakon utakmica. Puno mi znači ova nagrada jer sam do nje stigao na uvjerljiv način. Sama ceremonija dodijele nagrada bila je na vrlo visokoj razini što uopće ne treba čuditi, a biti u društvu najboljih bugarskih igrača Despodova i Grueva i slaviti svoje priznanje također je nešto na što mogu biti ponosan kako ja tako i moja obitelj koja mi je uz mog agenta od početka karijere najveća moguća podrška - istaknuo je Dinko Horkaš, koji je izabran za najboljeg vratara Bugarske 1 lige u glasovanju u kojem su sudjelovali sportski novinari, ali i svi treneri i kapetani momčadi koje nastupaju u elitnom razredu bugarskog nogometa.

image

Dinko Horkaš

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Odlazak u Plovdiv pokazao se za Horkaša kao pun pogodak iako su se neke stvari promjenile u posljednje vrijeme.

- Kompletan moj odlazak u Plovdiv bio je za mene vrhunski potez. Sazrio sam kao vratar, branio standardno dobro i dobio veliko samopouzdanje. Bio sam i kapetan momčadi što je ogromno priznanje za vratara koji nije iz Bugarske. U online glasovanju proglašen sam za najdražeg igrača Lokomotiv Plovdiva od strane navijača koji su prema meni sjajni od prvog dana. No, klub je na zimu odlučio prodati najbolje igrače. Što se mene osobno tiče u klub su stigle četiri službene ponude, klub je svaku prihvatio, ali to nisu bili klubovi koji su se borili za vrh ljestvice, a ja nisam želio transfer samo da se transfer odradi. Želim igrati od jačoj ligi od Bugarske koja nije slaba, ali sada je jednostavno stigao pravi trenutak za veći i novi izazov i klub koji igra redovno u europskim natjecanjima. S obzirom na moja razmišljanja privatni vlasnik kluba naredio je da se sklonim na klupu za pričuve. Profesionalac sam, 10 utakmica me neće učiniti niti boljim niti gorim vratarom. Žao mi je navijača Lokomotiv Plovdiva koji žele moj povratak na gol, ali moja vratarska misija je u Bugarskoj završena. U dogovoru s mojim agentom izabrat ću najbolju opciju za nastavak karijere uz četiri službene ponude koje su na stolu od jačih klubova nego što je Lokomotiv Plovdiv.

Ipak Dinamo je ljubav koja se ne zaboravlja...

- Pratim HNL i naravno da se nadam da će Dinamo biti prvak, kontakti postoje, a nije nimalo nevažno što ću na ljeto imati status slobodnog igrača. Dinamo je za mene uvijek opcija - zaključio je Dinko Horkaš koji je na bugarskoj adresi doživio najveću moguću satisfakciju i konačnu potvrdu vrijednosti uz samo 25 godina u životnom kalendaru.

Linker
20. ožujak 2024 20:58