Vito Čaić

 VLADO KOS Cropix
ČEKA GA VAŽNA ULOGA

Bivši Modri već je u susjedstvu, a dolazi i ‘Dinamov Paul Scholes‘? Ako je dobar njemu, bit će i navijačima‘

Nekadašnji junior s Maksimira oduševljen je gostoprimstvom u novoj sredini
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 08. siječanj 2024. 22:30

Iako ima tek 18 godina, premda je tek junior i iza sebe ima samo minute u Hrvatskom kupu protiv amaterskih klubova, dojučerašnji Dinamov junior Vito Čaić definitivno je važno pojačanje Veleža za nastavak sezone u Premijer ligi. Čaić je nepoznanica i bit će mu to debitantska polusezona u seniorskom nogometu, a kamoli u Premijer ligi, no s obzirom da je Velež imao problema jesenas s pravilom zaštićenog igrača, 18-godišnji veznjak mogao bi imati bitnu ulogu u momčadi Deana Klafurića. Uostalom kako je sam Čaić rekao, u Mostar je došao na nagovor upravo Klafurića.

- Trenera Klafurića znam već duži vremenski period. Na ljeto smo krenuli s kontaktima, došao je zimski prijelazni rok i odlučili smo da je došlo vrijeme da dođem u Velež. Najvažnije mi je bilo da igram seniorski nogomet i sto posto sam uvjeren da je ovo bila prava odluka - rekao je Čaić koji će ostati u Veležu na posudbi iz Dinama do kraja sezone.

Što se Veležovih navijača tiče oni ne sumnjaju da će Čaić biti pojačanje za proljeće, a tu dobar dio zasluga ima to što je Klafurić kod njih dobio veliki povjerenje zahvaljujući rezultatima u prošloj polusezoni. Ako je Čaić Klafuriću dovoljno dobar, onda je dobar i navijačima.

- Oduševljen sam gostoprimstvom koje sam dobio i ne vidim način na koji može poći u krivo. Znao sam da dolazim u veliki klub, ali tek kada dođeš vidiš koliko klub znači navijačima Veleža. Dobio sam stotinu poruka još onda kada su počeli izlaziti članci da ću možda doći u Velež, a na sam dan potpisa dobio sam ne znam ni sam koliko poruka. Hvala navijačima na takvoj podršci, a ja samo mogu obećati da će od mene vidjeti maksimum na svakoj utakmici - poručio je kapetan Dinamovih juniora.

Čaić navodno neće biti jedini Dinamovac na posudbi. Luka Vrbančić, ofenzivac kojeg zbog svog izgleda zovu Dinamov Paul Scholes, nije u kombinacijama Sergeja Jakirovića i Dinamo mu traži klub za posudbu, a čini se da bi i on mogao put Čaića u Velež.

Linker
03. svibanj 2024 18:18