SRDJAN VRANCIC/CROPIX
BORBA ZA ŽIVOT

Bivši nogometaš Segeste teško ozlijeđen! Otac u potpunom šoku: ‘Jedina mi je briga da mi sin ostane živ‘

Velika zabrinutost u obitelji nekadašnjeg nogometnog suca i sudačkog šefa u HNS-u
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. prosinac 2020. 18:29

U apokaliptičnim trenucima Siska stradao je Danijel Kukić, nekadašnji istaknuti nogometaš Segeste iz njezinih prvoligaških dana u devedesetima. Kukić je ozlijeđen te je vozilom Hitne pomoći prebačen u zagrebačku Kliničku bolnice Sestre Milosrdnice.
Njegov otac Dušan Kukić, nekadašnji nogometni sudac i sudački šef u HNS-u, te kontrolor suđenja, kazao nam je:

- Jako sam loše, situacija je izuzetno teška, sin mi je stradao i bori se za život - javio nam se Kukić u utorak kasno poslijepodne.
- Bio je na poslu, voditelj je salona automobila, sređivao je neke stvari po gradu i dok je išao ulicom dogodio se potres. S jedne zgrade cigle i tko zna što još palo je na njega, ozlijedilo mu glavu. Potpunu informaciju kako mu je nemam jer nikoga nismo uspjeli dobiti na telefon. Meni je u kući puno toga uništeno, iako je sama konstrukcija kuće izdržala, ali to mi je najmanji problem, jedina mi je sada briga da mi sin ostane živ.

Kukić živi u Galdovu, sisačkom naselju, kao i Davor Ivić, član izvršnog odbora HNS-a i predsjednik NS Sisačko-moslavačke županije.

- Ja se držim, ni ja ni supruga nismo ozlijeđeni, ali žena je teški srčani bolesnik pa moram paziti na nju jer sva je izvan sebe. Sad nam je glavna preokupacija da nam sin preživi. Ne mogu doći do njega, ali čim ga je hitna odvezla u Zagreb nije dobro. U Sisku je bolnica devastirana. To je katastrofa. Užas. Ali, kuće su najmanji problem... - kazao nam je uznemireni 71-godišnji Kukić.
Danijel Kukić igrao je više od 150 službenih utakmica za Segestu, nosio je njezin dres i u Europi u sezoni 1996/97. u UEFA-inom Intertoto kupu.

Razgovarali smo i s Ivićem koji nam je rekao:
- Baš smo se našli predsjednik Segeste i nas nekolicina da vidimo kakve su štete nakon prvog potresa i kako Segestu podignuti na višu razinu, potom sam se vratio kući, uzeo nešto za jelo, kad je počelo bubnjati jedva sam izašao van - pričao nam je osjetno šokiran te nastavio:

- Tanjuri su ispadali iz regala, zamrzivač se otvorio, auto koji je stajao na dvorištu tresao se kao list na vjetru. Zemlja se njihala kao valovi. Dimjak je pao i porušio dobar dio krova na mojoj kući. Ali što je to prema drugima, Petrinja i Sisak srušeni su strašno. Čak i ovdje u Galdovu velike su štete. Ne daj Bože nikome. Otišao sam u Topolovac kod supruge. Spavat ćemo kao ja 1991. pod šatorima. Prošao sam rat i granatiranje i nije me toliko izbezumilo kao ovo. Gledam zemlju, a zemlja kao more - pliva. Što je to? - otvorio je dušu Ivić koji tek prikuplja informacije kolike su štete po nogomet u sisačko-moslavačkoj županiji.

- Koliko znam na stadionu u Petrinji su ozbiljne štete, za neke ćemo tek vidjeti. Ali što je ovog časa najgore, seizmolozi kažu da se očekuju novi potresi i to mogu biti jaki. Gdje je ovome kraj?

Jedino nam je ostalo nadati se boljim vijestima... Da će žrtva, ionako već strašna, biti što je manja moguća.

Linker
13. travanj 2024 02:59