Sandro Rosell je osuđen na dvije godine

 Pierre-Philippe Marcou/Afp/Profimedia
ŽIVOT IZA REŠETAKA

Bivši predsjednik Barçe o mučnom iskustvu iz zatvora: ‘Shvatio sam zašto su nam dali kondome i vazelin‘

Sandro Rosell je osuđen na dvije godine zbog pranja novca i malverzacija
Piše: SNObjavljeno: 01. veljača 2023. 12:42

Bivši predsjednik Barcelone Sandro Rosell proveo je dvije godine u zatvoru zbog pranja novca dok je bio na čelu katalonskog diva. Rosell je bio u zatvorima u Madridu i Barceloni, a sada je s novinarima podijelio traumatična iskustva iza rešetaka.

Barcelonu je preuzeo 2010. godine od Joana Laporte i klub je vodio četiri godine dok nisu počele stizati teške optužbe. Sve je rezultiralo zatvorskom kaznom 2017. godine, a sada je odlučio ispričati kakav je život bez slobode. Otkrio je kako je u zatvoru konstantno dobivao prijetnje, a nekoliko puta su ga htjeli i pretući.

- Prijetili su mi dosta puta, ali su me cimeri iz ćelije spašavali i branili. Htjeli su me nekoliko puta i pretući. Prvi put u Madridu jer je jednom zatvoreniku smetalo što sam Katalonac, a drugi put jer sam bio predsjednik Barce. No oba puta su me obranili i nisu tražili ništa zauzvrat. Jedan mi je prijetio da mu moram plaćati sve živo ili će me ubiti, ali i tada su me prijatelji obranili. U Barceloni sam u zatvoru postao prijatelj s ‘kraljem cigana‘. Jedan od njegovih mi je jednom prijetio, a on mu je samo rekao nekoliko riječi i sve je završilo, rekao je Rosell pa dodao:

- U Madridu su me najviše branili Kolumbijci. Bilo je svakodnevnih incidenata. Sjećam se da je jedan od njih uzeo nož i zabio ga u ruku drugom koji mu je dugovao Coca-Colu.

Plakao po prvi put u životu

Priznao je kako su mu to bile najteže dvije godine u životu.

- Ne sjećam se da sam ikada ranije u životu plakao, ali u zatvoru je to bilo često. Kasnije sam se bolje osjećao. Bilo je raznih trenutaka, čak i nekih lijepih. Čovjek dosta toga o životu nauči kad završi na takvom mjestu.

Na ulazu u zatvor su mu dali četiri kondoma i četiri vrećice s vazelinom, a ubrzo je shvatio zašto to rade.

- Nitko to ne traži, nego ti oni sami daju na ulazu. Nije mi bilo jasno zašto, ali ubrzo sam sve shvatio. U zatvorima ima dosta homoseksualnih radnji, čak i od ljudi koji nisu homoseksualci.

Rosellu je prošle godine prijetio novi odlazak u zatvor zbog transfera Neymara iz Santosa u Barcelonu i malverzacija u tom poslu, ali na kraju su svi optuženi oslobođeni.

Linker
22. travanj 2024 03:44