NurPhoto via AFP
ŠUŠKA SE...

Bivši prvak Europe traži novog trenera - Igor Tudor glavni kandidat za upražnjenu klupu!?

Najveći ekspert za transfere Fabrizio Romano navodi kako je hrvatski stručnjak izgledna opcija
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 01. srpanj 2022. 23:26

Argetinski nogometni stručnjak Jorge Sampaoli (62) sporazumno je raskinuo suradnju sa Marseilleom, objavio je u petak francuski prvoligaš.

Sampaoli je preuzeo klupu Marseillea u veljači 2021. i protekle sezone završio je na drugom mjestu u domaćem prvenstvu te je osigurao Ligu prvaka.

Francuski dnevnik L'Equipe navdodi da je Argentinac bio nezadovoljan politikom transfera.

- Nakon 16 mjeseci suradnje napravili smo korak naprijed u stvaranju novog sportskog projekta i direktno smo se plasirali u Ligu prvaka. Klub se iskreno zahvaljuje na radu Jorgeu Sampaoliju," priopćio je Marseille.

Iako se trenerskim poslom bavi od 1991. njegova karijera procvjetala je kada je postao izbornik Čilea 2012. Sa Čileom je osvojio i Copa Americu. Nakon toga vodio je Sevillu, reprezentaciju Argentine, brazilske klubove Santos i Atlético Mineiro, nakon kojeg je došao u Marseille.

Negdašnji prvak Europe traži Sampaolijeva nasljednika, a ako je suditi po napisima iz Italije on bi mogao biti Igor Tudor, koji je odradio je dobru sezonu na klupi Verone. Najveći ekspert za transfere Fabrizio Romano navodi kako je hrvatski stručnjak Igor Tudor izgledna opcija za klupu doprvaka Francuske, Marseille koji je prošlu sezonu okončao na drugom mjestu i time izborio nastup u Ligi prvaka. Tudor se nakon razlaza s Veronom spominjao i kao potencijalna opcija za klupu Athletic Bilbaa, ali Baske je ipak preuzeo Ernesto Valverde.

Linker
05. svibanj 2024 01:58