FRANCK FIFE Afp
IMA IDEJU

Bivši reprezentativac Francuske pronašao rješenje za PSG: ‘Taj bi čovjek bio idealan da sredi svlačionicu‘

‘Da je toliko opterećen, ne bi izdržao toliko dugo u Romi gdje nema neograničena sredstva‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 23. ožujak 2023. 14:52

Bivši francuski reprezentativac Jérôme Rothen, koji je danas na glasu kao dobar analitičar i stručni komentator, želi vidjeti Joséa Mourinha kao novog trenera PSG-a.

Budućnost Christophea Galtiera u Paris Saint-Germainu praktički je nakon nekoliko gorkih neuspjeha, prije svih u Ligi prvaka protiv Bayern Münchena i u Coupe de Franceu protiv OM-a. Galtier nije pokazao da se može nositi s toliko zvijezda u svlačionici. Mourinho bi prema Rothenu bio idealan za to.

image
THIERRY LEFOUILLE/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Thierry Lefouille/Sipa Press/Profimedia

"Ne tražim da Christophe Galtier bude otpušten sa svoje dužnosti, ali ako to bude izbor za koji bi se čelnici Parižana, mislim da ne bi trebali gledati dalje od Joséa Mourinha. Tvrdog trenera, trenera koji je pobjeđivao, koji ima puno iskustva i kojeg će poštovati svi igrači u svlačionici, koji će biti sposoban donijeti određenu disciplinu, disciplinu koja je nestala prije dosta godina u Paris Saint-Germainu. Mourinho zna preoblikovati igrače da noćne eskapade zamijene radom."

Rothen ističe još neke Mourinhove vrline.

"Neće oklijevati staviti ispred igrača jasne obaveze čak i ako imaju važan status i važnu plaću u klubu. Emmanuel Petit je rekao da je prošlo puno godina otkako je Mourinho bio pobjednik. Ali osim Tottenhama, gdje to nije bila laka misija i gdje nije osvojio naslov, sve klubove u koje je vodio doveo bi do titula. Prije Tottenhama, Manchester United je s njim osvojio Europsku ligu i Liga kup iste godine."

image
FILIPPO MONTEFORTE Afp

Mourinho je kaže Rothen pokazao radeći u Romi da nije opterećen time da mora biti na najvećoj sceni, što mu je dodatna vrlina.

"Da je toliko opterećen, ne bi izdržao toliko dugo u Romi gdje nema neograničena sredstva i momčad koja nije blistava. Osim toga, ono što mi se sviđa kod Joséa Mourinha, sviđao nam se taj lik ili ne, on je je...o strastven prema nogometu! Kažem to tako jer takvo što nedostaje PSG-u. On je fina "kurva", tjera me da se penjem po zavjesama. Uvjeren sam da će uspjeti pokrenuti ovaj klub", dodao je Jérôme Rothen.

"Probudit će veliki dio ljudi koji su strastveni za Paris Saint-Germain i koji danas spavaju i više ne govore ništa. A povrh toga, imat će i osvetničku stranu jer trenirati klub, poput Paris Saint-Germaina, s ovakvim sredstvima, odavno nije. To je najbolji način da pokaže da je sposoban ponovno osvojiti Ligu prvaka", zaključio je Rothen.

Linker
05. svibanj 2024 20:19