TRAŽI POMOĆ

BIVŠI TALIJANSKI REPREZENTATIVAC OČAJAN! TRAŽI OSLOBAĐANJE OCA KOJI JE OSUĐEN ZA SURADNJU S MAFIJOM 'Ovo je plan zatvora, a uvjeti su neljudski!'

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 08. svibanj 2020. 21:21

Bivši napadač Juventusa i talijanske nogometne reprezentacije, Vincenzo Iaquinta prije nekoliko je godina optuženen za ilegalno posjednovanje oružja što je dovelo do toga da dvije godine provede iza rešetaka.

U konačnici je oslobođen optužbe da je pomagao kalabrijskog mafiji Ndrangheti, ali te sreće nije bio njegov otac koji je osuđen na čak 19 godina zatvora.

TURIN, ITALY - APRIL 25:  Vincenzo Iaquinta (L) of Juventus FC celebrates his goal with  Alessandro Del Piero (C) and Antonio Candreva during the Serie A match between Juventus FC and AS Bari at Stadio Olimpico on April 25, 2010 in Turin, Italy.  (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)
Getty Images

Iaquinta sada čini sve kako bi oslobodio svog oca koji prema njegovim riječima živi u neljudskim uvjetima u ovo vrijeme pandemije koronavirusa.

- Uvjeren sam da je moj otac nevin. Ovo je plan zatvora u Vogheri i neka netko objacni kako zatvorenici mogu biti na sigurnoj distanci ovdje - pita se Iaquinta.

Angažirao je Iaquinta i odvjetnike u svojoj borbi koji tvrde:

- Giuseppe bi mogao imati koronavrirus, tražio je testiranje, ali još uvijek nema odgovora. Nema temperaturu, ali ima upalu grla, te je u kontaktu s ostalim zatvorenicima koji imaju virus. Jedan od njih je preminuo", rekao je odvjetnik.

Linker
25. travanj 2024 18:18