FLAVIU BUBOI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Flaviu Buboi/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
PITANJE OTKAZA

Bivši trener Dinama u HNL-u bi ovo teško preživio: ‘Prvi put vidim strah, ali bolje zvižduci, nego kazalište‘

Iako su mnogi uvjereni da se čeka ‘konačna presuda‘, zasad ne mora brinuti za posao
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. rujan 2023. 07:43

Da je kojim slučajem ostao raditi u Hrvatskoj, teško bi Damir Krznar ‘preživio‘ niz od pet prvenstvenih utakmica bez pobjede koji je započeo remijima s Rogaškom (2:2) i Domžalama (1:1), da bi se nastavio porazima od Celja (0:2), Olimpije (1:2) i Kopera (0:1).

Međutim, trener Maribora i nekadašnji strateg zagrebačkog Dinama ne treba brinuti za svoj posao, barem zasad, iako su mnogi ljubitelji nogometa u Sloveniji bili uvjereni da će posljednji u nizu poraza potpisati i ‘konačnu presudu‘ Krznaru i njegovom stručnom stožeru.

Sportski direktor Maribora Marko Šuler o toj je temi progovorio za Večer te je naglasio kako ‘sječa glava‘ nije uvijek rješenje.

- Pokaže li analiza da je to slučaj, onda da, ali mislim da nije tako. Kad ste na stadionu koliko i ja, cijeli dan, i kad vidite što se radi na treningu, koliko se ulaže, bilo bi pogrešno mijenjati trenera - izjavio je Šuler.

image

Damir Krznar

ŽELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Maribor je tek peti na ljestvici slovenske Prve lige s 11 osvojenih bodova iz osam utakmica, te za vodećim Celjem zaostaje devet bodova. Velik je to zaostatak, ali ne i nenadoknadiv, stoga šef Mariborove struke nastoji razmišljati pozitivno.

- Ispred nas je velik izazov kako da ono što momci rade na treninzima pretočimo u utakmicu. Publika i mediji vide tih sat i pol nogometa na stadionu, a kroz cijeli tjedan može se primijetiti zalaganje i entuzijazam igrača i trenera, ulaganja energije. Da toga nema, odluka bi bila vrlo laka.

Zašto onda to ne pokazuju i na utakmicama?

- To je sigurno povezano sa samopouzdanjem koje nije na pravoj razini. Po prvi put sam primijetio strah, a igrači su, osobito mlađi, pod utjecajem mišljenja publike koje nije uvijek realno jer gledatelji ne vide sliku koju ja vidim - tvrdi Šuler.

Stoga će priče o smjeni Krznara ostati samo priče, sve dok čelnici u Ljudskom vrtu imaju dovoljno strpljenja. No, jasno je da se od Krznara i momčadi uskoro očekuje i poneka pobjeda.

image

Marko Šuler iz igračkih dana

Glyn Kirk/afp/profimedia

- Ni od igrača ni od trenera nisam dobio informaciju da je bilo tko odustao. Sve dok je tako, ispravno je ustrajati. Bit će teško. Osobno preferiram zviždanje umjesto kazališta. Ovo je Maribor, Maribor je zahtjevan kad je teško, a moj i trenerov zadatak je da momcima objasnim da se te stvari mogu preokrenuti samo u jednom pravcu, a to je da ono što radimo na treningu pokažemo i u utakmici – zaključio je Šuler.

Sljedeću utakmicu Maribor u četvrtak igra kod kuće s osmoplasiranim Radomljem.

Damir Krznar je na klupi Maribora od 16. kolovoza 2022. godine te je u 52 utakmice ostvario prosjek od 1.75 bodova po susretu. U prošlom prvenstvu osvojio je treće mjesto u slovenskom prvenstvu s 11 bodova zaostatka za vodećom Olimpijom.

Linker
06. svibanj 2024 22:55