NIKSA STIPANICEV Cropix
NOVI ANGAŽMAN

Bivši trener Hajduka pronašao je novi posao! Dambrauskas nakon Poljuda dobio ulogu ‘spasitelja‘

Klub koji bi trebao preuzeti trenutno zauzima 12. mjesto u konkurenciji 14 klubova...
Piše: SNObjavljeno: 24. listopad 2022. 18:07

Ako je suditi prema posljednjim informacijama koje stižu iz Grčke, bivši trener Hajduka Valdas Dambrauskas ima novi klub! Bivši strateg Bijelih trebao bi preuzeti OFI iz Krete, koji trenutno zauzima 12. mjesto prvenstvene ljestvice u konkurenciji 14 klubova tamošnje elitne lige.

Litavac će na grčkom otoku biti već večeras, kada u goste OFI-ju dolazi Lamia, ali neće voditi utakmicu, a službeno bi trebao biti predstavljen narednih dana.

Valdas Dambrauskas rođen je u Pakruojisu u Litvi 7. siječnja 1977. godine. Iza sebe ima 14-godišnje iskustvo rada u nogometu koje je počeo u Akademijama Fulhama, Manchester Uniteda i Brentforda, a prvi seniorski trenerski angažman dobio je u Kingsbury London Tigersima, koje je vodio od 2007. do 2010. godine.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Zatim je u sljedeće dvije godine radio kao izbornik U-17 i U-19 reprezentacije Litve, a u tom periodu bio je i pomoćni trener u litvanskom Ekranasu, da bi 2014. preuzeo samostalno vođenje Ekranasa. Ubrzo prelazi na mjesto glavnog trenera Žalgirisa, gdje se zadržao do 2017. godine te je u tom periodu osvojio tri uzastopne titule.

U HNL je stigao u veljači 2020. godine te je preuzeo Goricu te se zadržao do rujna 2021. godine, kada prelazi u bugarski Ludogorec, što je bio njegov posljednji trenerski angažman prije dolaska u Hajduk.

Linker
30. ožujak 2024 18:05