FADEL SENNA Afp
NIJE IŠLO

Bivši trener Real Madrida i Portugala dobio otkaz u reprezentaciji koju je preuzeo prije manje od godinu dana

Razišli su se tek nešto više od mjesec dana do sljedećeg izdanja Azijskog prvenstva
Piše: HinaObjavljeno: 06. prosinac 2023. 17:01

Izbornik Carlos Queiroz razišao se s katarskom reprezentacijom manje od godinu dana nakon što je potpisao četverogodišnji ugovor za treniranje azijskog prvaka i tek nešto više od mjesec dana do sljedećeg izdanja Azijskog prvenstva, kojem je Katar domaćin .

Bivši trener Real Madrida i Portugala preuzeo je dužnost dugoročne zamjene za Felixa Sancheza u veljači nakon što su Katarci bili domaćini prošlogodišnjeg finala Svjetskog prvenstva i bio je zadužen da kvalificira ovu zaljevsku državu za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

"Katarski nogometni savez objavio je da je mandat portugalskog izbornika Carlosa Queiroza na mjestu glavnog trenera katarske reprezentacije okončan prijateljskim dogovorom dviju strana", stoji u priopćenju Saveza.

Queiroz je nadgledao pobjede nad Afganistanom i Indijom u studenom u drugom krugu azijskih preliminarnih utakmica za sljedeće Svjetsko prvenstvo, s Katarcima koji su lovili jedno od osam mjesta dostupnih momčadima s kontinenta u proširenom mundijalu od 48 momčadi.

Katar je osvojio svoj prvi naslov Azijskog prvenstva pod vodstvom Sancheza 2019., a zemlja bi sljedeći mjesec trebala braniti trofej na domaćem terenu, kada će se u grupnoj fazi sučeliti s Kinom, Tadžikistanom i Libanonom.

Zaljevska nacija domaćin je kontinentalnog prvenstva nakon što se prvobitni domaćin Kina odrekla prava zbog pandemije COVID-19.

Linker
01. svibanj 2024 00:53