ZAKLETI RIVALI

Bivši Vatreni danas na suprotnim stranama: ‘Prvi mi je na trofeju čestitao Darijo! Ma gospodski potez‘

‘Genijalna je bila izjava rumunjskog trenera pred utakmicu, kaže mi: ‘Vuka, finala se ne igraju...‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 27. kolovoz 2020. 14:21

Nogometaši kijevskog Dynama osvojili su ukrajinski Superkup, svladavši na svom Olimpijskom stadionu najvećeg suparnika - Šahtar iz Donjecka (3:1). Strijelci za Kijevljane bili su De Pena, Rodrigues i Sol, dok je gol za Šahtar postigao Moraes.


Bila je to prva službena utakmica Dynama s novim stručnim stožerom, podsjetimo da je legendarni Rumunj Mircea Lucescu preuzeo Kijevljane ovoga ljeta, a 13 godina proveo je baš na klupi Šahtara. Prvi pomoćnik rumunjskog trenera u Dynamu je Ognjen Vukojević i u svom je debiju odmah osvojio i prvi trofej...


- Bila je to izvrsna utakmica, zasluženo smo pobijedili i lijepo smo proslavili uspjeh. Šteta da nije bilo gledatelja, ali Savez je osigurao zvučnu kulisu, sa zvučnika je puštano snimljeno navijanje, tako da je ozračje ipak bilo bolje nego da se igralo u potpunoj tišini - rekao je Vukojević i istaknuo:


- Prvi mi je na trofeju čestitao Darijo Srna, sportski direktor Šahtara, bio je to Srnin gospodski potez. Lucescu je bio sretan, bilo mu je drago što je pobijedio svoj bivši klub i iznimno je zadovoljan svime što smo napravili u ovih mjesec dana. Genijalna je bila izjava rumunjskog trenera prije utakmice, rekao mi je: “Vuka, finala se ne igraju, u finalima se - pobjeđuje!” Tako je, eto, i bilo, doista sam sretan što na početku svoje trenerske karijere imam čast raditi s izvrsnim i trofejnim trenerom. Bit će zanimljivo ukrajinsko prvenstvo, očekujem neizvjesnu borbu za naslov sa Šahtarom - kaže Vukojević, koji je već sljedećeg jutra napustio Kijev i otputovao na kraći odmor u Dubrovnik.


Podsjetimo da je Vukojević ujedno i izbornik naše mlade reprezentacije (do 20 godina), te skaut izbornika Zlatka Dalića. U ovom je ciklusu zadužen za skautiranje Češke i - bude li se moglo uživo gledati - utakmice Slovačka - Češka u Bratislavi te Češka - Škotska u Olomoucu, Vukojević će početkom rujna biti na tim utakmicama. Sve, dakako, ovisi o odluci domaćina tih utakmica, koje će biti odigrane bez gledatelja...

Linker
23. travanj 2024 14:41