CROPIX
 TOM DUBRAVEC
SJAJNI STOPER

Bivši Vatreni trenira na svom Šubićevcu: ‘Gradim kuću, ali još nisam umorni ratnik koji se vraća kući‘

‘Tko zna možda za godinu dana i odjenem šibenski dres!?‘
Piše: Slobodna Dalmacija/Ivo MikuličinObjavljeno: 06. lipanj 2020. 14:16

Vijest se brzo proširila sportskim Šibenikom. Bivši reprezentativac i rođeni Šibenčanin Gordon Schildenfeld – Šifo vježba na Šubićevcu.

Kako se informacija zgodno poklopila sa činjenicom da Šifo gradi i novu obiteljsku kuću na jednom od šibenskih brežuljaka, za tren je napisan račun bez krčmara u stilu „Šifo se vraća kući!“

- Vježbam s guštom na matičnom Šubićevcu. Tako će biti sve do 15. lipnja, kad će Narančasti na kraći odmor prije „pravih“ priprema za prvoligašku utrku. No, moram razočarati sve one, koji vjeruju u moj brzi povratak u šibenski dres. Prije svega, kao temeljna prepreka stoji ugovor, koji me sa ciparskim Anorthosisom veže još jednu sezonu. Uz to, neovisno o tome što sam uplovio u tridesetpetu, ne osjećam ni tjelesni, ni psihički umor da bi razmišljao u stilu umornog ratnika, koji se vraća kući. Žao mi je što to neću učiniti zbog mog starog suigrača Jose Bulata i matičnog kluba, ali ja sam negdje u svojoj glavi zacrtao da mogu igrati još dugo. Kao, primjerice, Zanetti, koji je igrao dobar, europski nogomet i kad je već „debelo“ prešao četrdesetu – s guštom je počeo nogometnu i šibensku ćakulu Gordon Schildenfeld za Slobodnu Dalmaciju.

Gradnja kuće, ipak, sugerira da se mislite vratiti u rodni Šibenik?

- A gdje ću drugo!? Stari obiteljski dom nam je postao tijesan. Imam, hvala Bogu, dovoljno djece. Kažu da gradim na nogometnom brdu, gdje svoj dom ima i bivši nogometaš, a sadašnji šibenski župan Goran Pauk. Tko zna možda za godinu dana i odjenem šibenski dres!?

image
Split, 120615. Gradski stadion Poljud. Kvalifikacijska utakmica 6. kola skupine H za EP 2016. godine izmedju Hrvatske i Italije. Na fotografiji: Gordon Schildenfeld i Graziano Pelle. Foto: Jakov Prkic/CROPIX
JAKOV PRKIC/CROPIX

Imam osjećaj da Vas jednako golica i raduje podatak da je Šibenik opet prvoligaš…

- Ja sam tu radost već doživio s trenerom Ivanom Pudarom, Antom Rukavinom, već spomenutim Bulatom i drugima. Prošlost nas uči da je šibenski povratak uvijek znakovit. Da se brzo dogodi prvoligaška stabilizacija, a potom i put prema gornjem dijelu prvoligaške ljestvice. Šubićevac vam je kao legendarna ptica Feniks, koja se brzo podiže iz pepela.

Znači li to da vjerujete u kvalitetu momaka s kojima trenutačno vježbate?

- Aktualni treninzi su više osvježavajući, gotovo pshihoterapeutski poslije pandemijske krize. No, lako je primijetiti da ima zanimljivih mladih igrača. No, talenti nisu dovoljni za Prvu ligu. Tamo se, za razliku od drugoligaškog natjecanja, kažnjava svaka greška. Pa, mi smo u svoje doba u važnom prvoligaškom dvoboju uhvatila na spavanju sa 2:1 izuzetno jaki Dinamo. S Modrićem, Čorlukom, Cvitanovićem, Eduardom, Mamićem, Vugrincem…

image
Zagreb, 270517.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 36. Prve MAXtv Prve hrvatske nogometne lige,
GNK Dinamo - HNK Rijeka.
Na fotografiji: Gordon Schildenfeld, Marko Vesovic.
Foto: Ronald Gorsic/CROPIX
RONALD GORSIC/CROPIX

Kao da se danas i Dinamo, i Hajduk raduju povratku Šibenika u društvo najboljih…

- Ne znam o tome previše, ali čujem da se pregovara na sve strane. Aktualna momčad Šibenika bez pojačanja nema šanse da preživi prvoligaški žrvanj.

Znači, nadate se povratku u prvoligaški Šibenik?

- Zašto ne!? Pa, rekao sam da mislim igrati barem toliko dugo koliko Zanetti – završio je Šifo.

Linker
03. svibanj 2024 17:04