ALBERTO PIZZOLI/AFP/PROFIMEDIA Alberto Pizzoli/afp/profimedia
ČOVJEK KOJI NE ODUSTAJE

Bivši Vatreni u petoj hrvatskoj ligi: Pobijedio zloćudnu bolest i u 37. godini potpisao za 12. klub u karijeri

Bivši hrvatski reprezentativac Nikola Pokrivač novo je pojačanje GNK Tigar Sveta Nedelja
Piše: SNObjavljeno: 22. lipanj 2023. 18:56

Dok je bio u najboljim igračkim godinama, Nikola Pokrivač je doznao da boluje od teške bolesti. Dvaput se vraćao nogometu, no kad se Hodgkinov limfom javio i treći put, bilo je jasno da zdravlje mora biti apsolutni prioritet.

Prošao je težak put oporavka nakon operacije u kojoj mu je koštanu srž donirala majka Ana. Transplatacija je bila uspješna, no zbog mogućih komplikacija Nikola je proveo punih 50 dana u potpunoj izolaciji na Rebru. Velika mu je podrška tada bila obitelj radi koje je uvidio da je vrijeme za prestanak bavljenja profesionalnim nogometom.

Ipak, nije u potpunosti objesio kopačke o klin. 2021. potpisao je za županijskog ligaša Pušću da bi sada, dvije godine kasnije otvorio novu stranicu u karijeri.

image
ALBERTO PIZZOLI/AFP/PROFIMEDIA Alberto Pizzoli/afp/profimedia

Bivši Vatreni novo je pojačanje GNK Tigra iz Svete Nedelje, kluba koji se natječe u 4. NL Središte Zagreb (peti stupanj nogometnog prvenstva Hrvatske). Klub je veliku vijest objavio pod parolom "Snage su udružili čovjek koji ne odustaje i Klub koji ne posustaje!"

"Nakon prvog sastanka s trenerom i upravom kluba donio sam odluku da ću doći u klub koji ima viziju, ambiciju i veliku budućnost. To su motivi koji su me pratili kroz život. Odlučio sam postati dio takvog tima i doprinijeti još većim uspjesima GNK Tigar Sveta Nedelja. Veselim se novoj sezoni te igranju s talentiranom momčadi koja je spoj iskustva i mladosti."

Pokrivač je karijeru gradio od Varteksa, preko Dinama, Monaca, Salzburga, Rijeke i još nekoliko klubova, da bi prvoligaški nogomet zaključio u dresu Slaven Belupa, koji mu je bio zadnja stanica prije dolaska u Pušću, odnosno u GNK Tigar. Zabilježio je i 15 nastupa za reprezentciju Hrvatske.

Linker
23. travanj 2024 23:25