Je li Dani Olmo dobio legitimnog nasljednika?
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
RASKOŠNI TALENT

Bivši vezist Milana dobio dozvolu FIFA-e za prelazak u Dinamo: ‘Neodoljivo podsjeća na Danija Olma!‘

Od njega u Dinamu očekuju velike stvari, već su mu našli stan, ubrzano uči hrvatski i engleski...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. listopad 2020. 15:02

Prije desetak dana Dinamo je doveo igrača iz AC Milana. Prošli ponedjeljak je u Maksimiru trogodišnji profesionalni ugovor s modrim klubom potpisao talijanski nogometaš Alessio Tonon (17). Radi se o veznom igraču, po vokaciji defenzivnom veznom, koji može igrati i prema naprijed. Po informacijama koje smo dobili, radi se o velikom talentu, od kojeg se u budućnosti u plavom domu očekuju velike stvari... Tonon je odlučio napustiti Milan jer drži da će mu put u kultnom klubu biti mnogo teži, da će se teže probiti do prve momčad nego što će to biti u Dinamu.

Zbog istog razloga je svojedobno u plavi dom iz Barcelone stigao Dani Olmo. Na tom transferu se radilo jako dugo. Inače, poveznica s Danijem Olmom očitava se u još jednom detalju. U Dinamo ga je doveo nogometni zastupnik Andy Bara u suradnji sa svojim talijanskim partnerom Marcom Busiellom. Igrao je za mladu momčad Milana u selekcijama U-17 i U-18.

Pa, kako se mladić snašao u Dinamu, u Zagrebu? Modri klub mu je pronašao stan na Bukovcu u kojem živi s ocem. Trenira, a stigla je i dozvola FIFA-e pa može nastupati za maksimirski klub. U plavom domu će procijeniti u kojoj momčadi će igrati. Izvori kažu da je dečko jako zadovoljan onime što je vidio u Dinamu, a jako mu se sviđa Zagreb. Ono što je vrlo bitno, neodoljivo podsjeća na Danija Olma, želi što prije naučiti hrvatski jezik. Upisao je ubrzani tečaj našeg jezika, a istodobno je upisao i tečaj engleskog jezika. Svaki dan ide na tečajeve po četiri-pet sati, ovisno o tome koliko stigne zbog drugih obveza.

image
Alessio Tonon (desno)

Linker
22. travanj 2024 00:23