Mierez je dvaput bio siguran s bijele točke
 VLADO KOS/CROPIX
PRIPREMNI DVOBOJ

Bizarno ponašanje suparničkog trenera nakon što je Bjeličinoj momčadi sudac dosudio dva penala...

Za Osječane su debitirala dva pojačanja, vidi se da je riječ o ozbiljnim igračima, iako su nespremni
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. siječanj 2021. 16:33

Osijek je u generalki u Rovinju remizirao s mađarskim MOL Fehervarom, trener Nenad Bjelica govorio je o zadovoljstvu, no Bijelo-plavi će morati bolje žele li se doista upustiti u borbu za naslov prvaka. Fehervar je ozbiljna momčad čiji je trener Gabor Marton promiješao sastav, a kad je u drugom dijelu stavio jače adute, vidjele su se slabosti Osijeka. Mađari su brži u tranziciji, a Bjeličina momčad odlaskom Majstorovića nema tako vrsnog stopera. Caro nije bio uvjerljiv...

Utakmicu je začinila Kohorta, tridesetak fanova Osijeka gledalo je susret s brdašca iza ograde, aktiviralo baklje, ali na kraju i skandiralo: “Hoćemo pobjede!“. Nakon što su izgubili od Sturma 3:2 te Kopra 2:1, Bijelo-plavi su odigrali 2:2. Na tribini su bili i predsjednik Osijeka Ferenc Sakalj i vlasnik Lörinc Meszaros, no odgledali su samo prvi dio, vjerojatno ih je studen nagnala na raniji odlazak. Igralo se na teškom terenu, dijelom prekrivenom ledom, čak je start kasnio petnaest minuta da sunca ojača budući da je početak bio u 11 sati.

U prvom poluvremenu Osijek je bio daleko bolji, imao je deset udaraca, od toga nekoliko lijepih šansi koje Pilj, Bohar i Žaper nisu zabili. Do vodstva je stigao tek golom Miereza s bijele točke u zadnjoj minuti. Nakon igranja rukom.

No, Fehervar je u nastavku dignuo ritam i otvarao Osijekove pukotine i preokrenuo. Halmai je krasno zabio za izjednačenje, a Dardai u 61. minuti za vodstvo 2:1. Druga momčad HNL-a neodlučeno je izborila još jednim golom Miereza s bijele točke u 70. minuti, nakon starta na Jurčeviću. Kompletan Fehervar je “poludio”, trener Marton ironično je pljeskao sucu Čaliću, a kasnije kod brojnih akcija vikao “penalty“, čim bi Osijek došao nadomak kaznenog prostora. Igrači koji su stajali sa strane komentirali su: “Kao i protiv Dinama, sve se sudi kontra nas”. No, neke veće nervoze nije bilo, za razliku od susreta istog rivala s Rijekom i Modrima. Mogao je Osijek i dobiti utakmicu da je Jurčević zabio.

Bjelica je ponudio sastav kojeg vidi prvim izborom, a šansu su dobili i novaci Brlek i Miloš. Igralo se s natjecateljskim pristupom i Bjelici će viđeno itekako koristiti.

- Bili smo u cijeloj utakmici bolja momčad, a golove smo dobili iz kontri. Htjeli smo visoko pritiskati, na ovom terenu to nije lako. U dvije situacije smo kiksali. Imali smo brojne šanse, ali kao što puno puta kažem, prioritet je dati minute svima. Drago mi je što smo imali mogućnosti vidjeti Brleka i Miloša, u njima smo dobili dva ozbiljna igrača - komentirao je Bjelica, dodajući:

- Mogu biti zadovoljan s kompletnim pripremama jer odradili smo što smo htjeli, bez ozljeda. Siguran sam da spremni dočekujemo Lokomotivu i start lige. Pogreške se događaju, igrali smo s momčadi koja je druga u Mađarskoj, s njima su i drugi naši klubovi imali teškoće. Kod njih je velika kvaliteta, ali naša je ekipa mnogo toga što smo radili primijenila na terenu. Naravno da ima i pogrešaka koje ćemo ispraviti. Od ovih igrača njih će devet ili deset započeti s Lokomotivom, a imam i neka otvorena mjesta.

Ante Majstorović se oprostio i otišao u Kinu.

- Jako smo sretni što je transfer završen i zbog Ante i zbog nas. Ante je zaslužan igrač, koji je u godinu i pol dana ostavio dubok pečat u Osijeku. Zavrijedio je da mu izađemo ususret. Svi smo zadovoljni, kamo sreće da bude takvih igrača ubuduće više u Osijeku. Siguran sam da su ovi koje smo doveli karakterno isti kao Ante.

Bjelica je najavio i nove transfere.

- Bit će sigurno ulaznih ili izlaznih transfera. No, ne znam hoćemo li dovesti stopera umjesto Majstorovića - zaključio je trener Bijelo-plavih.

OSIJEK - MOL FEHERVAR 2: 2

ROVINJ Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Mateo Čalić (Marčana).

STRIJELCI: 1:0 - Mierez (45-11m), 1:1 - Halmai (50), 1:2 - Darda (61), 2:2 - Mierez (70-11m).

OSIJEK: Ivušić - Lončar (od 58. Miloš), Škorić, Caro, Jurčević - Jugović (od 58. Brlek), Žaper - Bočkaj, Pilj (od 46. Kleinheisler), Bohar - Mierez. TRENER: Nenad Bjelica.

MOL FEHERVAR: Rockov - Bolla, Musliu, Rus (od 46. Stopira), Fiola (od 46. Hangya) - Pinto - Halmai (od 61. Petryak), Kovacs (od 61. Houri), Darda, Geresi (od 61. Bamgboye) - Nikolics (od 61. Zivzivadze). TRENER: Gabor Marton.

Linker
22. travanj 2024 21:05