Ivan Fiolić
 GORAN MEHKEK/CROPIX
TO JE TO?

Bjelica finišira pregovore oko ex-dinamovca! Peglaju se zadnji detalji i trijumfalno završava velik posao

Kada bi ovo zgotovili, u Osijeku bi vjerojatno i zaključili dolaske u ovom prijelaznom roku.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 10. srpanj 2021. 07:51

Nakon što je postalo izvjesno da od dolaska u Osijek bivšeg kapetana Hajduka Mije Caktaša neće biti ništa, trener i glavni klupski menadžer Nenad Bjelica aktivirao je drugu opciju. Želi među svoje Bijelo-plave dovesti drugog veznog igrača ofenzivnih sklonosti, a to bi trebao biti Ivan Fiolić, mladac koji je prošao Dinamovu školu i koji je trenutačno još uvijek član belgijskog Genka, u koji je stigao iz Maksimira.

Nisu kompletni

Za njegov se transfer sređuju posljednji detalji jer ugovor ga s Genkom veže još godinu dana, a kako ga je prigodom dolaska u Belgiju platio Dinamu, baš mu se i ne mili pustiti ga nizašto, pa ni za budzašto. Pregovori traju, u Osijeku vjeruju u povoljan ishod, a riješe li dolazak Fiolića, vjerojatno će biti i zaključena rubrika dolazaka u ovom prijelaznom roku, osim ako netko od sadašnjih Bijelo-plavih, poglavito iz redova njihovih stožernih igrača, napusti klub. Tada će uslijediti brza reakcija u potrazi za njegovim nasljednikom.

image
Ivan Fiolić
MARKO TODOROV/CROPIX

Inače, raspored natjecanja odredio je Osijeku da u prvom kolu odmjeri snage sa Šibenikom. Na startu će Bijelo-plavi odmah imati nastup s ulogom favorita. Problem je jedino što igrački kadar trenera Nenada Bjelice nije kompletan, a neće biti ni protiv Šibenčana. Vezist Petar Brlek i napadač Ante Erceg još su u razdoblju oporavka od teških ozljeda koje su ih snašle u prošlom prvenstvu i zbog kojih su bili podvrgnuti operacijama. Njihov se povratak na travnjak može očekivati tek pred kraj jesenskog dijela sezone. Neizvjesno je, pak, što će biti s napadačem Erosom Grezdom, koji je nakon čak tri operacije stopala opet zaustavljen u trenažnom procesu.

A trener Bjelica protiv Šibenika na kraju idućeg tjedna, kada će njegova momčad prvim nastupom i utakmicom otvoriti prvenstvo, neće moći raspolagati ni s desnim braničem Igorom Silvom, ni jednim od stopera koje ima u kadru Antoniom Carom. Obojica u stvari treniraju, ali dugo ne na onaj pravi način, sa suigračima, pa nisu sudjelovali ni u jednom od pripremnih susreta koje su odigrali njihovi suigrači.

Sreća je što Bjelica ima širinu u svom kadru, pa može pronaći rješenje za većinu onih koji iz ovog ili onog razloga ponekad ne konkuriraju za momčad.

Jaka konkurencija

Brazilac Silva i inače ima ozbiljnu konkurenciju u pouzdanom Milošu, vratio se i Grgić, a Caro, pak, uglavnom uskače u momčad s klupe za pričuve, još je k tome ovog ljeta Osijekova obrana dobila i novog - starog člana, također stopera Slavka Bralića. Iako, dakako da bi bilo jako dobro i najbolje u stvari kada bi Bijelo-plavi od početka nove sezone u kojoj će imati opet visoko postavljene ciljeve mogli biti kompletni. A nisu i još jedno vrijeme ni neće biti. Međutim, nije to ništa novo i nepoznato što je zateklo Osijekovog stratega i njegov stručni stožer. Problemi su to s kojim su bili suočeni i minulog proljetnog dijela sezone, pa su tijekom ovoljetnih priprema puno radili na iznalaženju najboljih rješenja koja imaju na raspolaganju.

Linker
12. listopad 2024 07:01