Slijeva nadesno: Alen Peternac, Ivan Prelec, voditelj Emir Fulurija i Davorin Olivari u studiju Hanza Medije
 HANZA MEDIA
SUPERSPORTSKE

‘Bjelica ga nije volio, bio je jednom nogom u Engleskoj, a sada zaslužuje da ga Dalić povede na Euro!‘

I ne samo on. Imamo još jednog koji bi trebao debitirati za Vatrene, kaže Mamićeva desna ruka
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 23. prosinac 2020. 07:53

Iza nogometaša Dinama sjajna je polusezona. Modri su u Europskoj ligi osvojili prvo mjesto u svojoj skupini s uvjerljivih 14 bodova, a u Prvoj HNL je osvojen naslov jesenskog prvaka s istim brojem bodova, ali i dvije utakmice manje od Osijeka.

Dok su igrači na zasluženom, ali kratkom odmoru jer utakmice ove godine kreću ranije nego inače, o Dinamovoj uspješnoj jeseni u SuperSportske podcastu razgovarali smo s Alenom Peternacom, pomoćnim trenerom prve momčadi i Ivanom Prelecom, prvim trenerom druge momčadi. S njima je u studiju Hanza Medije bio i dugogodišnji novinar Sportskih novosti i kroničar Dinama, Davorin Olivari.

S kojim se problemima susreo Dinamo prije ove sezone, kako je to izgledalo u svlačionici nakon poraza od Ferencvarosa u kvalifikacijama Lige prvaka, u kojem trenutku je ove godine sve kliknulo te krenulo na bolje, tko je odlučio da Iyayi Atiemwen uđe u ključnom trenutku utakmice protiv Wolfsbergera, koja je uloga druge momčadi Dinama, tko bi iz druge momčadi uskoro mogao do status prvotimca... Sve su to teme koje smo obradili u ovom izdanju SuperSportske podcasta.

Posebno zanimljivo je bilo čuti mišljenje Alena Peternaca o tome bi li Lovro Majer i Joško Gvardiol, nogometaši Dinama koji su ove jeseni najviše napredovali, trebali već sada biti u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske.

„Sigurno su materijal za A reprezentaciji Hrvatske, vidjeli smo to u njihovoj igri u Europskoj ligi. Nije da su oni igrali hrvatsku ligu pa da možemo reći da treba vidjeti kako bi se snašli u nekoj jačoj, europskoj utakmici. Oni su fantastično igrali u Europskoj ligi. Majer nije bio u planovima Nenada Bjelice i jednom nogom je već bio u Engleskoj. Vidjeli smo potencijal u njemu, kvalitetu, on je strašan radnik, uvijek ima pitanja jer želi biti bolji. S druge strane, fascinantno je gledati kako igra i što je napravio Gvardiol s 18 godina. On će kroz Leipzig sigurno doći do najvećih klubova, Nadam se da će izbornik Zlatko Dalić u obojici prepoznati potencijal da budu na Europskom prvenstvu”, rekao je Peternac.

Podcast Supersportske #16 pogledajte u nastavku, a možete ga pratiti i na Sportskoj televiziji u srijedu od 23:50 sati, u četvrtak u 18:20 sati te u petak od devet sati ujutro:

Linker
25. travanj 2024 09:03