DAMJAN TADIC/CROPIX Cropix
A SAD - NA SVE ILI NIŠTA!

Bjelica: ‘Oni su prije samog početka susreta promijenili sastav. Ne znam kako im je to uopće dopušteno?‘

Bijelo-plavi pobjedom nad HD-om rezultatski nikad bolje nisu otvorili sezonu otkako je Prve HNL
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 10. kolovoz 2021. 11:50

Tri boda se pišu. Osijek se vratio pobjedama iako je možda puno teže nego što se očekivalo slavio na gostovanju kod “fenjeraša”, opet je skočio na čelo prvenstvene ljestvice i usput zabilježio jedan rekord.


Osijek, naime, nikad bolje nije otvorio sezonu u Prvoj HNL! Nikad više bodova (deset) slavonski prvoligaš nije imao nakon odigrana četiri kola. Do sada najbolji start prvenstvene utrke Bijelo-plavi su imali prije tri godine, kada je nakon uvodne četiri utakmice sezone “prolazno vrijeme” bilo devet osvojenih bodova. Također, skinuli su Bijelo-plavi i težak teret s leđa. Nakon blijedog i neprepoznatljivog izdanja protiv CSKA u Sofiji bilo im je imperativno pobjedom se vratiti na pravi put, a napokon je prekinut i jedan crni niz.

Evidentno mučenje

Nevjerojatno zvuči, ali bila je to prva pobjeda Osijeka protiv Hrvatskog dragovoljca nakon 20 godina! Statistički, sve je bilo na strani Bijelo-plavih, a opet morali su se dobro oznojiti za nova tri boda. Imao je Osijek bitno veći posjed, omjer u udarcima iz kuta bio je 12-0 na strani Osječana, u šutevima 19-3... ali trebalo je puno strpljenja da se probije blok protivnika.
- Takav je nogomet. Vrlo slična utakmica kao i protiv Slaven Belupa samo s drukčijim ishodom. Protivnik se brani u formaciji 5-4-1 i radi to kompaktno i dobro. Iz jedne kontre te ugroze i onda dođe sve u pitanje, ali smo imali dovoljno strpljenja da dobijemo utakmicu i to je najvažnije... Oni su neposredno prije početka susreta promijenili svoj sastav. Vjerojatno kada su vidjeli našu formaciju. Ne znam kako im je to uopće dopušteno jer nije riječ o promjeni uslijed neke ozljede na zagrijavanju - kazao je Nenad Bjelica.


Osijek ne blista na početku sezone, svjestan je toga trener Bijelo-plavih koji uzrok vidi ludom ritmu, a bila je ovo već sedma utakmica njegove momčadi u posljednja 23 dana.
- Jesmo se mučili, ali sad smo mi u jednoj teškoj fazi što se tiče rasporeda utakmica, putovanja, karantena, pa i ovih vrućina. Nije sve to skupa lako podnijeti. Najvažnije da smo pobijedili i sada ćemo se odmoriti i pripremati za uzvrat s CSKA-om - veli trener Bijelo-plavih.


U odnosu na utakmicu u Bugarskoj otprije tri dana, Bjelica je bitno promiješao karte i na travnjak poslao osmoricu igrača koji nisu počeli protiv CSKA. Nedovoljno zaliječene Žapera i Jurčevića ostavio je u Osijeku, a prve minute ove sezone dobili su Bartolec i Daku. U sedam utakmica Bjelica je tako već koristio 24 igrača.
- Bez obzira na sve što se događalo tijekom utakmice, pobijedili smo i proširili kadar. Bartolec se predstavio u dobrom svjetlu, sigurno je da imamo dobru momčad, a sretan sam zbog nova tri boda - zaključio je Bjelica osvrt na utakmicu protiv Dragovoljca.
Fokus je odmah prebačen na ono što slijedi, odnosno, uzvrat protiv CSKA, a strateg Bijelo-plavih najavljuje bitno drugačije lice njegove momčadi nego što je bilo u Sofiji. Osijek nema drugog izbora nego odmah krenuti po pogodak koji će ga vratiti u igru za plasman u doigravanje kvalifikacija za Konferencijsku ligu.


- Zapravo, nemamo što izgubiti, nego igrati na sve ili ništa - “va banque“. Dva gola ili dva gola razlike nam već daju mogućnost produžetaka, vjerujem da možemo svakome zabiti i više od toga. Imamo kvalitete za to. Nadam se i našim navijačima na stadionu i vjerujem da im nešto znači i ovo naše prvo mjesto na ljestvici koje sada zauzimamo, vjerujem da će ih i to motivirati za dolazak na utakmicu u četvrtak - poručuje trener Osijeka.

Neki su se odmorili

Bjelica pun vjere očekuje uzvrat protiv CSKA, ali ključno će biti i da s takvim stavom njegova momčad u četvrtak navečer istrči na travnjak. Ako je suditi po Darku Nejašmiću, koji je protiv Dragovoljca zabio prvijenac u dresu Osijeka, momčad je željna dokazati da CSKA nije toliko bolja momčad koliko je Osijek u Sofiji imao slab dan.


- Naravno da i mi vjerujemo u to, da nije tako ne bismo ni igrali. Poraz od dva gola razlike je rezultat koji se može nadoknaditi. Nadamo se da ćemo uspjeti u tome, nemam što puno pričati. Sada ćemo analizirati što smo loše radili u Sofiji da bismo to ispravili u Gradskom vrtu. Idemo dati sve od sebe. Odmorili su nam se neki igrači, nadam se da ćemo biti svi spremni za četvrtak - zaključio je Nejašmić.

Bartolec ne igra protiv CSKA

Karlo Bartolec odigrao je premijernu utakmicu u dresu Osijeka, a novu priliku dobit će tek za tjedan dana, u prvenstvenom ogledu protiv Rijeke na Gradskom vrtu. Nenad Bjelica, naime, na svoje posljednje pojačanje neće moći računati u uzvratu protiv CSKA. U Gradski vrt je Bartolec stigao ipak prekasno da bi ga se na vrijeme moglo registrirati za utakmice 3. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu. (gđ)

Počela prodaja ulaznica

Nakon što se vlasnici godišnjih pretplata prošli tjedan iskoristili pravo prvokupa, na blagajnama podno istočne tribine Gradskog vrta počela je slobodna prodaja ulaznica za uzvratnu utakmicu protiv CSKA. Iz kluba su priopćili kako zbog sigurnosnih razloga ulaznice neće biti moguće kupiti online.

Cijene su nepromijenjene u odnosu na prvi europski dvoboj protiv Pogona, s tom razlikom što godišnje ulaznice ne vrijede za utakmicu protiv CSKA. Cijena ulaznice za istočnu tribinu iznosi 30 kuna, za zapadnu 40 kuna, loža stoji 50 kuna, VIP je 250 kuna, dok su ulaznice za djecu do 15 godina 10 kuna (uz pratnju roditelja na tribinama istok i zapad).

Zbog pandemijskih protokola na tribine se, naravno, neće moći ući bez EU digitalne COVID potvrde, a klub je opet osigurao povlaštenu cijenu brzog antigenskog testiranja za one navijače koji se nisu cijepili. U srijedu i četvrtak od 7 do 18 sati u Zdravstvenoj ustanovi dr. Špiranović u Osijeku (Ulica Stjepana Radića 54) svim navijačima s ulaznicom za utakmicu, a što je nužno pokazati kao dokaz, omogućeno je testiranje za 80 kuna (redovna cijena testiranja inače iznosi 150 kuna). Svi s negativnim nalazom dobit će EU digitalnu COVID potvrdu koja vrijedi 48 sati, a koja je uvjet za ulazak na stadion. (gđ)

Linker
03. svibanj 2024 17:49