SESKIMPHOTO/SESKIMPHOTO/PROFIMEDIA Seskimphoto/Seskimphoto/Profimedia
LILLE OPET PROSUO BODOVE

Blamaža aktualnog prvaka, senator Vatrenih odigrao cijelu utakmicu u katastrofi protiv novaka u ligi

Luka Sučić odigrao zadnjih pola sata u prvome ovosezonskom ligaškom porazu
Piše: HinaObjavljeno: 27. studeni 2021. 20:02

Hrvatski reprezentativni stoper Domagoj Vida odigrao je čitav susret za Besktas u katastrofalnom 0:4 (0:1) domaćem porazu od Giresunspora.

Strijelci za pobjedu novaka u ligi protiv prvaka bili su Diabate (22'-11 m), Balde (55'), Serginho (64') i Champness (90').

Besiktas je sada 10. na ljestvici sa 20 bodova, četiri više od 13. Giresunspora.

Na vrhu je Trabzonspor s 33 boda.

Francuska: Lille opet prosuo bodove

Nogometaši aktualnog francuskog prvaka Lillea još su jednom u novoj sezoni propustili pobijediti pred svojim navijačima odigravši u 15. kolu 1-1 s Nantesom.

Sve je dobro počelo za domaću momčad koju je u 9. minuti do vodstva doveo Turčin Burak Yilmaz. U 24. minuti je izjednačio Ludovic Blas. U 80. minuti je Lille imao kazneni udarac, ali je gostujući vratar Lafont obranio udarac Jonathana Davida.

Do kraja utakmice domaći su imali prednost igrača više na terenu, ali do pobjedničkog pogotka nisu stigli pa su treći put zaredom na svom stadionu Pierre-Mauroy odigrali 1-1.

Hrvatski reprezentativni vratar Ivo Grbić je branio za Lille, a Domagoj Bradarić je ostao na klupi za pričuve.

Lille je sa 18 bodova na 12. mjestu, a Nantes je s bodom više jedno mjesto ispred. Vodeći PSG ima 37 bodova.

Metz srušio Nicu

Veliko iznenađenje priredili su nogometaši Metza, posljednjeg kluba na ljestvici francuskog prvenstva, pobijedivši na gostovanju drugoplasiranu Nicu s minimalnih 1-0 (1-0).

Fabien Centonze bio je strijelac pogotka u 31. minuti kojim je Metz stigao do druge pobjede u sezoni i bodovno se izjednačio s predzadnjim Saint-Etienneom te došao na samo bod zaostatka za momčadima koje su se poredale od 15. do 18. mjesta.

Nica je ostala na 26 bodova odnosno 11 bodova zaostatka za vodećim Paris Saint-Germainom koji će u nedjelju gostovati kod Saint-Etiennea.

Austrija: Prvi poraz Salzburga, Sučiću pola sata

Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Sučić igrao je od 61. minute za RB Salzburg u 1-2 (0-1) gostujućem porazu od Austrije iz Klagenfurta u susretu 16. kola austrijskog prvenstva.

Bio je to prvi poraz Salzburga u prvenstvu ove sezone, a za njega su zaslužni Gemicibasi (30) i Pink (80), dok je Kristensen (90) tek ublažio poraz lidera.

Salzburg je i dalje uvljerivo vodeći na ljestvici sa 39 bodova, 12 više od drugog Wolfsbergera, a 15 više uz dvije utakmice više od trećeg Sturma. Austria Klagenfurt je četvrta sa 22 boda.

Linker
20. travanj 2024 03:38