AFP
NOVO LICE

Blatteru su odbojani dani, mijenja ga predsjednik Azijskog saveza

Bin Hammam će vrlo vjerojatno već 17. ožujka obzaniti kandidaturu za predsjednika Fife
Piše: Vedran TolićObjavljeno: 16. ožujak 2011. 19:34

Predsjednik Azijskog nogometnog saveza Mohamed Bin Hammam mogao bi postati ozbiljan protivnik Seppu Blatteru na nadolazećim izborima za predsjednika Fife , koji će se održati 1. lipnja. U petak će Bin Hammam obzaniti ako će se kandidirati za predsjednika Fife, ali većina nagađa da je više nego jasno da će tada samo potvrditi svoju kandidaturu. Katarac je od 1996. godine dio Fifinog izvršnog odbora, a Blatter je predsjednik od 1998. godine. Do sada Švicarac nije imao ozbiljnije konkurente, ali ukoliko se Bin Hammam kandidira, moglo bi doći do žestoke borbe.

Azijski savez je postigao dogovor i s premijerligašem Chelseajem po pitanju nogometnog razvoja, gdje bi im ovaj nogometni gigant trebao pomagati. Na predstavljanju su uporni novinari pokušali izvući odgovor o Bin Hammamovoj kandidaturi, ali do njega nisu uspjeli doći.

- Znam da ovaj moj odgovor ne zadovoljava vaše apetite, ali sada smo ovdje prvenstveno kako bi pričali o suradnji s Chelseajem. No, mogu vam obećati da ćete u petak sve saznati o tome hoću li se kandidirati - rekao je Bin Hammam s osmijehom na licu.

Već se dva mjeseca spominje njegova kandidatura, a znakovito je da on sam nikada nije negirao da će pokušati zamijeniti Blattera. Tako se prošli tjedan engleski Guardian bavio bin Hammamovom potencijalnom kandidaturom, a uspjeli su doći i do njegovih izjava koje više otkrivaju, nego što skrivaju.

- Drago mi je vidjeti da ljudi pozitivno razmišljaju o mojoj eventualnoj kandidaturi. Samim time sam sve motiviraniji i godi mi povjerenje ljudi. Mislim da bih imao podršku iz Azije, Sjeverne Amerike, Južne Amerike, Afrike i Oceanije, ali nisam sigruan da bih mogao dobiti i europski glas - rekao je Katarac.

Vjerujemo da bin Hammam ima motiv više zbog jednog zanimljivog detalja . Naime, dugi niz godine je Blatter upravo u bin Hammamu imao jakog saveznika, koji mu je nebojne puno puta pomogao. No, prije dvije godine došlo je do njihovog razilaženja i sada bi se mogli naći na suprotnim stranama.

Linker
28. travanj 2024 15:59