Nikola Moro

 MIKE KIREEV Nurphoto Via Afp
SVE JE GOTOVO

‘Bobanov štićenik‘ stigao u novi klub, konačna realizacija transfera stajat će - 6 milijuna eura!

Istina je da mu je po transfermakrtu cijena devet milijuna eura, ali šest je u ovom okolnostima solidan posao
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. kolovoz 2022. 18:43

Nikola Moro u četvrtak ujutro pojavio se na liječničkom pregledu u Bologni, povremeni hrvatski reprezentativac tako je obavio i posljednju obvezu prije potpisa za klub iz Serie A. Još ranije u medijima se pojavila informacija da će godinu dana igrati na posudbi, a potom će ga Bologna otkupiti od moskovskog Dinama za šest milijuna eura te sklopiti s njim ugovor na četiri sezone. Moro je bio iznimno korektan prema Rusima, iako su mu FIFA-ina pravila omogućila da elegantno nestane i bez eura odštete zaigra za bilo koji klub u svijetu do ljeta 2023. godine, a kako stvari stoje tko zna dokad će to trajati, on je igrao za Dinamo do kraja, sve dok se nije pojavio klub koji je platio za njega poštenu odštetu.

Istina je da mu je po transfermakrtu cijena devet milijuna eura, ali šest je u ovom okolnostima solidan posao za Dinamo koji ga je od zagrebačkom imenjaka kupio za 8,5 milijuna. Primjer je Šahtar koji ima goleme probleme da išta naplati od svojih Brazilaca... Moro je klubu dao do znanja da želi prijateljski rastanakm, tako je i bilo. Za njih je igrao 66 utakmica, ima pet golova i pet asistencija.

Moro je u Rusiji proveo dvije sezone, nije osvajao trofeje jer Dinamo je počeo graditi mladu ekipu, no stekao je iskustvo i zaigrao za hrvatsku A vrstu. Kao taktički i tehnički potkovan veznjak u Italiji je stigao na idealno mjesto. Tu svoje kvalitete može izbrusiti do kraja. Trener Siniša Mihajlović ga je želio i logično je očekivati da će mu dati pravu šansu. Koliko je god moguće da će mu trebati razdoblje za potpunu prilagodbu. Bologna je u prva dva kola prvenstva osvojila samo jedan bod, ali ima dobrih igrača poput Marka Arnautovića, Muse Barrowa, Nicolasa Domingueza... Traže još pojačanja.

Talijanski portal Diretta goal najavio je Moru kao Bobanovog štićenika. Ističu da je Milan u ljeto 2019. dok je Boban vukao stručne konce u klubu intenzivno pratio Nikolu koji je tada još bio u Maksimiru. Zato ta poveznica, Ima Moro nešto od Bobanove elegancije u igri, ali daleko je od njegove karijere. Opet, talijanska liga nudi mogućnosti...

Linker
25. travanj 2024 23:58