PEDJA MILOSAVLJEVIC Afp
SRPSKA LEGENDA PRIZNALA

‘Bog nam je pomogao, gol je čist! Nervira me to veličanje Piksija. Dečko, pa ništa ti još nisi napravio!‘

Poslie kad izgubimo, opet ćemo ga pljuvati i tražiti ostavku. Čekajte da se plasiramo na Mundijal‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. ožujak 2021. 15:45

Nekadašnji izbornik nogometne reprezentacije FR Jugoslavije (danas Srbije), 76-godišnji Milan Živadinović oštro se obrecnuo na veliki dio tamošnje javnosti nakon remija s Portugalom (2:2) u Beogradu. Podsjetimo, taj je susret u sklopu kvalifikacija za SP u Kataru sljedeće godine podigao mnogo kontroverzi. Iako je lopta upućena od strane Cristiana Ronalda u sudačkoj nadoknadi utakmice vidno prešla gol-crtu, suci dvoboja nisu pokazali na centar, već se igra nastavila unatoč grubim protestima portugalskih igrača. Po mišljenju arbitara, srpski stoper Stefan Mitrović loptu je izbio na vrijeme.

Živadinović je u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri vodio i Crvenu zvezdu, reprezentacije Iraka, Gane i Jemena, a srpska javnost poznaje ga i pod nadimkom "Bard". Orlovi ga nisu oduševili, što je podijelio za srpski Alo.

- Gledao sam utakmicu i živcirao se. Portugalci su bili bolji, tu nema priče. Zaslužili su pobjedu, a mi smo imali sreću da ih stignemo nakon zaostatka. Sudac je poništio čisti gol, moramo to priznati - rekao je Živadinović.

Kudio je u tom obraćanju i igru Srbije, ali i njena novog izbornika, Dragana Stojkovića.

- Kvaliteta ove reprezentacije nije sporna, ali ne može se tako oscilirati. Jedan period igramo odlično, a drugi pak katastrofalno. Toga ne smije biti. Igrači se moraju smiriti i ohladiti. Mnogi su si umislili, ali hvala Bogu koji nas je pogledao na ovoj utakmici s Portugalom. Njemu se moramo i zahvaliti te prihvatiti ovaj poklon, a onda i popraviti igru - rekao je Živadinović pa dodao:

- Iskreno me živcira to hvaljenje i veličanje Piksija. Čekaj, dečko, pa ništa ti još nisi napravio. Nema svrhe kovati ga u zvijezde nakon dvije utakmice, pa mi moramo još toga odigrati. Poslije kad izgubimo, opet ćemo ga pljuvati i tražiti ostavku. Čekajte da mi dođemo do cilja, da se plasiramo na Mundijal, pa ćemo lako reći - bravo, majstore, svaka čast - nastavlja legendarni trener.

Linker
07. svibanj 2024 01:41