Fabrizio Andrea Bertani/zuma Press/profimedia
UPRAVA SE ISPRSILA

Bogate premije za pritajenog favorita Lige prvaka, igračima obećali 13 milijuna eura

Gazzetta piše da svaki igrač u Inzaghijevoj momčadi može zaraditi još nešto manje od 500.000 eura bonusa
Piše: SNObjavljeno: 06. ožujak 2024. 12:39

Prošlogodišnji finalist Lige prvaka koji je poražen od Manchester Cityja (0:1) u Istanbulu, mogao bi ponovno imati dobar motiv za sličan, ako ne i bolji rezultat. Naime talijanska Gazzetta dello Sport piše kako je Inter osigurao bogate premije igračima za svaki uspjeh u najjačem klupskom natjecanju.

Inter će prolazak u četvrtfinale tražiti protiv Atletico Madrida kojeg su u prvoj utakmici svladali minimalnim rezultatom (1:0). Talijani pišu kako bi osvajanje Lige prvaka igračima donijelo ukupno oko 13 milijuna eura premije u džep.

"Zapravo, poticaji za igrače postavljeni prije eliminacijske faze uključuju bonus od 2 milijuna neto za prolazak svake runde. Eliminacija Atletica donijela bi prvi bonus, dok bi dostizanje polufinala donijelo još 2 milijuna eura", pišu Talijani.

Ističu i kako bi igrači, iako već zarađuju dovoljno imali dodatni poticaj koji ne može škoditi.

"Ako se ograničimo na fiksne bonuse, svaki igrač u Inzaghijevoj momčadi odnio bi kući malo manje od pola milijuna eura bonusa", zaključila je Gazzetta.

Takve premije bile bi relativno mali iznos s obzirom na to koliko bi sam klub prihodovao od UEFA-inih nagrada za daljnji plasman. Kvalificirane momčadi eliminacijskog dijela dobile su po 9,6 milijuna eura. Prolaz u četvrtfinale vrijedi još 10,6, a onaj u polufinale 12,5 milijuna dok finalni plasman donosi novih 15,5 milijuna. Pobjeda paradoksalno donosi "samo" 4,5 milijuna eura. Dakle, pobjednik Lige prvaka od početka do kraja može dobiti najviše 85,14 milijuna eura od UEFA-e.

Inter je u Serie A na prvi s 15 bodova prednosti ispred Juventusa i praktički je osigurao osvajanje Scudetta. Ta činjenica omogućuje im potpuno posvećivanje obavezama u Ligi prvaka, što ih čini i izglednijim kandidatom za ozbiljan europski rezultat i ove sezone.

Linker
28. travanj 2024 11:41